Foto: Archieffoto

Wayne Stienstra versterkt Excelsior selectie

Surinaams korfbal international Wayne Stienstra zal vanaf komende zomer de selectie van C.K.V. Excelsior gaan versterken. Stienstra maakt de overstap van stadsgenoot Fortuna.

De 20-jarige Stienstra omschrijft zichzelf als een ‘energiek-persoon, zowel binnen als buiten het korfbalveld’. Hij beleefde vele sportieve hoogtepunten in het rood-witte shirt van Fortuna. Zo won hij in 2015 in Ahoy met de A1 het Nederlands kampioenschap en stond hij het daarop volgende jaar opnieuw in de finale in de Ziggo Dome. De afgelopen maanden leefde Stienstra ook in een droom, hij werd geselecteerd door bondscoach Riko Kruit voor het Surinaamse korfbalteam. Met Suriname won hij het IKF international korfball tournament en plaatste zich zo voor het WK korfbal 2019 in Zuid Afrika.

De verwachtingen rondom Stienstra zijn dus hooggespannen bij Excelsior. Zo laat bestuurslid Technische Zaken Maarten Taffijn weten: “Wayne heeft een uitmuntende sprongkracht, is dus een hele goede rebounder, kan goed verdedigen en ziet het spel goed. Hij is jong, zeer talentvol en bovendien een hele leuke en aardige kerel. Een welkome aanvulling, sportief gezien voor de selectie, en voor de vereniging.”

De biologie leraar in opleiding herkent zich in het beeld dat Taffijn schetst. “Ik kan me daarnaast ook goed schikken in een functie die het team of trainer van mij vraagt.” Belangrijk in zijn keuze voor Excelsior was het gevoel bij de vereniging. “Ik heb voor Excelsior gekozen, omdat ik hier het beste pas. Ik ken al heel wat mensen en heb alleen maar positieve ervaringen met deze gezellige vereniging. De keuze was snel gemaakt!”, aldus Stienstra.

“Plezier maken staat bij mij ook altijd op 1. Ik geloof er namelijk in dat dit nodig is om goed te kunnen presteren en dat de prestaties dan vanzelf komen“, vervolgt de Delftenaar. “Ik verwacht mezelf dan ook goed kan ontwikkelen bij Excelsior.”

Stienstra sluit af met de boodschap dat hij erg veel zin heeft om te starten bij Excelsior: “Ik heb er onwijs veel zin in! Het is voor mij de eerste stap naar een andere vereniging, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het een goede keuze is. Ik kan niet wachten om het mooie zwart-witte Excelsiorshirt te dragen!”

Meer berichten