De Coenderstraat voor zoals deze vroeger was.
De Coenderstraat voor zoals deze vroeger was.
terug in de tijd

De Coenderstraat in de jaren '50

De Coenderstraat in de jaren '50, die loopt van de Buitenwatersloot langs de Westerstraat naar de Raamstraat. De bewoners die meer dan tien jaar in deze straat wonen, kunnen heel wat vertellen wat er allemaal gebeurd is.

Delft - Het uitzicht was de achterzijde van het station, de opslag van Oliemans, handel in alle soorten kolen en de spoorrails. Het geluid van de aankomende en weggaande treinen. Hoe het nu is moet u maar op uw gemak eens gaan bekijken. Of ik u kan vertellen wie er toen allemaal woonden en welke zaken, doe ik gaarne verslag van. Er was de Caféhouder H. Brinkman. De familiekapper P.L. Jansen, voor alle nieuwtjes, de verkoop van de staatsloterij. Mej. A.C. Bonefaas pensionhoudster. Leo Romberg en Zn. handel in groente en fruit, dochter Jopie was mijn dansvriendin, de verdere familie was een en al DHC. Slager J.C. van de Burgh, zijn zoon Piet (die nu in Heerenveen woont) heb ik vele sporten mee gedaan. Garage De Bolk auto- en rijwielhandel en uitvoerige reparatie. Mej. B.M. Domenie leraren N.O. C. Frijlink opzichter Woningmaatschappij Westerkwartier. Mevr. Frijlink was de zus van mijn moeder. Mej. A.E.M. Limbach kantoor Mees en Co. A.F. Coone ambtenaar distributie, er waren nog veel artikelen op de bon! Mej. E.C.L. Zee en Mej. D.E. Errents waren beide naaister. Wed. M.M. Stap toonkunstenares. C. Schilperoord plateelschilder bij de Porceleyne Fles. H.B. Vos Directeur Spoorijzer. H.N. van Noorden en K. van Trigt waren wagenmakers.

E.W. de Visser lederbewerker bij Alex Adam. S.L. van Vondelen maatschappelijk werker 2de klas sociale belangen. A. Voogt bouwkundige T.H. A.H. Isiger boekhandelaar. N. de Jager ambtenaar C.C.D.. N. Hesseler journalist secretaris Nederlandse boekverkopers. W.K.C. van Loon kantoorbediende, zijn zoon Wim heb ik nog mee in DHC gespeeld. T. Dijstra verpleger.

C.J. Langeveld landbouwer. A.M. Deering letterkundige. M.J. van Blitterswijk gasfitter GEB.

Mej. J. Harens hoofdverpleegster in het ziekenhuis. Mej. C.M. Kloeg kledingmaakster. J.V.M. Harperink magazijnchef Calve. Th. J.M. van Gent chauffeur bij de Gistfabriek. W. Meijer was in- en verkoper van partijen bloemen.

Vroeger kon je vanaf de Coenderstraat onder het tunneltje, waar de spoorman in een hokje zat om de kaartjes te controleren, door naar het stationsplein, de gezellige oude tijd.

Meer berichten