De vijf enthousiaste studenten met vlnr Joram, Abdi, Hidde, Ruben en Tristan (Foto: maatschappelijk sportinitiatief).
De vijf enthousiaste studenten met vlnr Joram, Abdi, Hidde, Ruben en Tristan (Foto: maatschappelijk sportinitiatief). (Foto: Tristan Croes)
Sporter van de week

Studenten dansen bij Ipse de Bruggen

Door: Annemarie de Vries

Je bent jong en gezond, het leven lacht je toe. Sport is een belangrijk onderdeel van je leven. Als geen ander weet je wat je terug krijgt van lekker sporten, de energie en het plezier. Hoe mooi is het dan om dit te kunnen delen met mensen voor wie dit minder vanzelfsprekend is?

Delft e.o. - "Maatschappelijk sportinitiatief" is een initiatief van vijf studenten Sportmanagement en Marketing van de Hogeschool van Rotterdam. Delftenaren Tristan Croes (19) en Abdi Markani (27), Haagse Hidde van den Ende (18), Reeuwijkse Ruben Mol (20) en Brabander Joram Withagen (21) kregen een opdracht van hun opleiding, ze moesten iets bedenken om meer doelgroepen aan het sporten te krijgen. Tristan, één van de talenten van het succesvolle Wippolder 1, vertelt: "Het leuke van voetballen is niet alleen het spel zelf, maar ook dat je zo ontzettend veel mensen leert kennen. Via een teamgenoot die met verstandelijk beperkten werkt en een moeder van een oud-teamgenoot kwamen we in contact met Ipse de Bruggen. We gingen langs en vroegen aan bewoners wat ze leuk zouden vinden. Dansen stond met stip bovenaan."

Enthousiasme

Zo komt het dus dat ze al een aantal keren onder de naam "Dansmeister" danslessen hebben gegeven bij een vestiging van Ipse de Bruggen in Pijnacker. Abdi: "Het is geweldig. Je krijgt er zoveel voor terug. Iedereen is nu al heel blij als we komen. Je bouwt echt een band met de bewoners op. Het leuke is ook om de vooruitgang te zien, sommigen moesten even de kat uit de boom kijken, maar na vier keer doen ze volop mee."

De mannen zijn enthousiast over hun project. Aan het begin van het jaar moesten ze een opdracht doen met betaald voetbal. Maar deze opdracht blijkt minstens zo leuk. Abdi: "Ik ben echt zo blij dat we voor deze doelgroep hebben gekozen. Het enthousiasme van de deelnemers is aanstekelijk. En ze zijn zo echt. Ik kan zelf ook gewoon helemaal mezelf zijn." Ruben vult aan: "De eerst keer dat we spontane zoenen en knuffels kregen keken we vreemd op, maar daar zijn we inmiddels al aan gewend."

Leerzaam

Tristan: "Het project is trouwens niet alleen goed voor de deelnemers hoor. Voor onszelf is het ook heel leerzaam, als gezonde jonge studenten komen we in een wereld waar we geen weet van hadden. Eigenlijk zou iedereen dit eens moeten doen. We sluiten altijd af met het nummer 'We will rock you', prachtig is dat, iedereen weet al dat het komt en doet voluit mee." Dinsdag 17 april is er weer een Dansmeister les en dan komen er managers van andere vestiging kijken of het project kan uitbreiden. Ook hun begeleidend docent komt kijken. Voor de initiatiefnemers is er geen twijfel mogelijk. Voor hen is het project nu al dik geslaagd!

Meer berichten