Hospice en VPTZ Delft schenkt cappuccino en latte Dr. C.J. Vaillantfonds steunt hospice met aanschaf luxe koffieautomaat

“Eindelijk kunnen we bewoners en familie een echt lekker kopje koffie serveren”, zegt Gabriëlla Rijerse, coördinator bij Hospice VPTZ. Het zijn juist deze details die extra belangrijk zijn tijdens het verblijf in de hospice. “Wij kunnen geen dagen toevoegen aan het leven, wel leven aan de dagen. “ “Dat is één van de uitgangspunten in de zorg die wij als hospice willen bieden, “ aldus Gabriëlla.

Hospice en VPTZ Delft kreeg kort geleden een financiële vergoeding van € 5000,-- uit het Dr. C.J. Vaillantfonds voor een echte bonenkoffieautomaat.

“Wij werden getipt over het bestaan van het Dr. C.J. Vaillantfonds door Frank Franse, directeur van De Laatste Eer en crematorium Iepenhof in Delft.” Crematorium Iepenhof ondersteunt het fonds door opbrengsten uit edelmetalen, die soms bij een crematie achterblijven, ter beschikking te stellen aan het Dr. C.J. Vaillantfonds. Het Dr. C.J. Vaillantfonds is het goede doelenfonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria.

“We zijn erg blij met de koffieautomaat. Bewoners, familie en vrijwilligers kunnen nu genieten van koffie, espresso, latte of cappuccino. Een uitgave voor een luxe koffiezetapparaat is voor de hospice een fikse uitgave, die niet zo maar wordt gedaan. Maar een goede kop koffie draagt enorm bij aan de aandacht en warmte die wij de mensen hier willen geven.” Wij zijn dan ook erg gelukkig met de steun van het Dr. C.J. Vaillantfonds, zegt Gabriëlla Rijerse.

Hospice en VPTZ Delft vervult een belangrijke functie in de lokale gemeenschap en het leven van veel families. Hospice en VPTZ Delft kan alleen bestaan door de inzet van vrijwilligers. En dat zijn er maar liefst 64. Ze werken in het hospice minimaal 1 dagdeel van 4 uur per week met hun enorme inzet, assisteren zij onder andere, de verpleegkundigen bij de lichamelijke verzorging van de bewoners, helpen bij het eten en drinken van de bewoners en ontvangen van bezoek. Om de 4 uur wisselt de ploeg en per dag zijn er 8 vrijwilligers actief. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers, die terminale mensen thuis begeleiden. Hun ondersteuning kan de zorg van mantelzorgers helpen verlichten. De mantelzorger kan even tijd voor zichzelf nemen en de vrijwilligers helpen waar nodig. Alle vrijwilligers samen doen ruim 13.000 uur vrijwilligerswerk per jaar.

Samen met de vier coördinatoren en de verpleegkundigen geven de vrijwilligers bewoners aandacht, zorg, warmte en nabijheid in de laatste levensdagen thuis of in het hospice. Bij Hospice en VPTZ Delft zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom. Wilt u meer weten over het vrijwilligerswerk bij Hospice en VPTZ Delft kunnen mailen naar info@hospice-vptzdelft.nl

Meer berichten