Foto: Fringe Festival

Delft Fringe Festival, jouw theatrale binge-watch marathon

Van donderdag 31 mei tot en met zondag 10 juni staat Delft voor de achtste keer in het teken van het Delft Fringe Festival. Het belangrijkste en grootste theaterfestival voor jonge makers in Zuid-Holland combineert onverwachte locaties in de binnenstad van Delft met ambitieus talent.

Delft - Deze festivaleditie bevat voorstellingen van 51 verschillende makers, die verspreid over 11 dagen ruim 418 voorstellingen spelen in de disciplines muziek(theater), live art, kleinkunst, circus, dans, cabaret, toneel, opera en familietheater. Met 209 uur aan voorstellingen biedt het Delft Fringe Festival de ideale theatrale binge-watch marathon voor deze zomer. Al acht jaar lang is het Delft Fringe Festival de missing link tussen opleiding en werkveld. Voor jonge makers in de sector van de podiumkunsten is het na hun afstuderen moeilijk om hun weg te vinden: er zijn weinig speelplekken en de concurrentie is hoog. Het Delft Fringe Festival biedt makers daarom de mogelijkheid hun talenten uit te proberen op publiek en daarvan te leren. Dit heeft het festival altijd met veel trots gedaan, zelfs in tijden waarin de liefde voor de podiumkunsten door de landelijke politiek niet breed werd uitgedragen. De spannende combinatie van ambitieus talent en onverwachte locaties is één van de unique sellingpoints van het Delft Fringe Festival. Voorstellingen vinden plaats in de traditionele setting van het theater (Rietveld Theater, Microtheater), maar ook op ludieke plekken zoals een woonboot, schuur, atelier, molen, café of roeivereniging. Inmiddels zijn er onder de locaties een aantal oude bekenden, maar toch dienen zich elke editie nieuwe locaties aan. Eén van de nieuwe locaties dit jaar is Royal Delft: de oudste nog bestaande fabriek die gespecialiseerd is in Delfts Blauw aardewerk en dit jaar haar 365-jarig jubileum viert. Omdat Royal Delft zich buiten het stadscentrum bevindt, worden er tijdens het festival extra vervoersmogelijkheden ingezet (shuttle service, rondvaartboot) om een bezoek aan de locatie te vergemakkelijken.

Het vertrouwde betaalmiddel tijdens het Delft Fringe Festival is de Delft Fringe Festivalmunt. Dit jaar introduceert het Delft Fringe Festival ook de mogelijkheid kaarten online in de voorverkoop aan te schaffen. In aanloop naar het festival biedt het festival 50% van de capaciteit per voorstelling online aan. De overige 50% van de capaciteit is alleen te bezoeken met de Festivalmunt. Weet je door het grote aantal voorstellingen niet meer waar je naartoe moet? Wil je weten welke voorstelling het beste bij je past of heb je een andere vraag? Tijdens het festival kun je dagelijks terecht voor hulp bij jouw keuze in het Rietveld Theater en op de Markt.

Meer berichten