‘Single Camping’ met Tjitske Reidinga, Peter Blok, Ilse Warringa e.a. is een van de producties die te zien is in Theater de Veste. Beeldcredits: Hans van Brakel & Studio Room.
‘Single Camping’ met Tjitske Reidinga, Peter Blok, Ilse Warringa e.a. is een van de producties die te zien is in Theater de Veste. Beeldcredits: Hans van Brakel & Studio Room.

Meer dan 250 evenementen op programma Theater de Veste

Theater de Veste presenteert met trots haar nieuwe seizoen. Op zaterdag 12 mei om 12.00 uur gaat de kaartverkoop van start, vanaf 9 mei is het programma online in te zien en de brochure gratis af te halen aan het Vesteplein 1 in Delft.

Delft - "We hebben een stevig triple A pakket voor Delft. Daar ben ik trots op!" aldus directeur Jan Bartels. De keuze van toptheater, spraakmakende evenementen en een dijk van een muziekprogrammering toont de ambitie van het theater als podium waar echt wat te halen valt. Grote namen als Youp van 't Hek, Scapino Ballet Rotterdam, Claudia de Breij en Arjen Lubach staan allemaal in de nieuwe gids. Denk verder ook aan aanstormende hoogvliegers als Patrick Laureij, Davy Pieters en Eva Crutzen, plus vele anderen. Bartels: "Actuele onderwerpen en nieuwe ontwikkelingen krijgen bij ons meer dan ooit de aandacht. Maatschappelijke thema's tref je bij nieuwe toneelproducties als 'Thuislozen' van Theater Utrecht en 'The Hairy Ape Show' van het Nationale Theater. Deze voorstellingen appelleren aan een andere theaterbeleving." Hij vervolgt: "Het theaterbezoek verandert, ook vooraf en achteraf komt er meer inhoudelijke contextprogrammering. Dat maakt het theaterbezoek nog rijker."
De banden met onder meer de TU Delft en Studium Generale zijn stevig aangehaald en het genre 'college & debat' is veelkleuriger dan ooit tevoren. "We presenteren nieuwe formats en zijn hier nog lang niet uitgespeeld. Komend seizoen zijn er bijvoorbeeld 'technische diners', en de succesvolle Kindercolleges en Filosofische Cafés komen terug".

Er is een mooie serie klassieke concerten, naast theaterconcerten van onder andere Van Dikhout, Lakshmi, Rob de Nijs en Bertolf. De Koninklijke Harmoniekapel viert haar jubileum en heeft de Wërëldband gestrikt om dit mee te vieren. Dansliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij een reeks sterke dansproducties, waarbij voor het eerst het succesvolle Scapino Ballet Rotterdam met maar liefst twee verschillende voorstellingen staat geprogrammeerd in één seizoen.

Bartels: "De jonge bezoekers worden getrakteerd op een hele reeks leuke voorstellingen, zoals een Kerstshow van Lejo, het Peuterfestival, een Sinterklaas event en een Showbizz Summer Week".

Meer berichten