Eerste Pinksterdagconcert: Big Band Jazz aan de Waterweg

Zondag 20 mei staat in het teken van jazz in het Rietveld Theater! Met 's middags Big Band Jazz aan de Waterweg en 's avonds de maandelijkse jazzclub dejazz onder leiding van Tinus Koorn.

Big Band Jazz aan de Waterweg

Big Band Jazz aan de Waterweg wil jazz meer op de kaart zetten. Op zinderende wijze een afspiegeling van het rijkgeschakeerde palet van de jazz muziek. Spannende aspecten in een vaste en altijd aanwezige combinatie van zang en jazz komen samen in deze band, de aanpak en uitvoering draait om jazz en zang.

De 20-koppige bezetting wordt door de muzikale leiding geïnspireerd en geprikkeld met eigentijdse componisten, naar het voorbeeld van andere bands en muzikanten en stromingen binnen de jazz.

Onder het repertoire behoren grensverleggende bigband composities; onderdeel van de schatkamer van de jazzmuziek uit het verleden. Jazz, Funk, Soul, Rock and Roll met een vleugje Harmonyweg.

De Big Band weet een zeer breed en divers publiek aan zich te binden: de spelers, de zang, de muziek kortom de verpletterende sound die ook fluisterzacht kan zijn, zeer uiteenlopende invalshoeken en de enorme energie die zij in zich heeft creëren affiniteit en interesse bij een zeer uiteenlopend publiek! Met drive en enthousiasme brengen we het publiek in aanraking met klanken en muziek waarmee het voorheen niet bekend was of die herinneringen op zal roepen.

20 mei 14.00 uur. Kaarten: € 15

Maandelijkse jazzclub dejazz

Jazzmondharmonicaspeler Tinus Koorn begon pas op zijn 24ste met muziek maken. Ondanks deze late start werd hij in 2004 als eerste mondharmonicaspeler in Nederland toegelaten tot het conservatorium. In 2009 studeerde Tinus af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werd daarmee de eerste diatonische harmonicaspeler die een diploma jazzharmonica behaalde. Tijdens zijn studie in Den Haag kreeg Tinus les van trompettisten Jarmo Hoogendijk en Eric Vloeimans.

De diatonische harmonica is een vrij zeldzaam instrument in de jazz en is donkerder en rauwer van klank dan de vaker gebruikte chromatische harmonica. Als gevolg hiervan heeft Tinus een uiterst herkenbaar geluid. Tinus is op het moment actief in een aantal groepen waaronder het Tinus Koorn trio en Doctor Blowbend & de Vineta's. Daarnaast heeft hij de muzikale leiding over dejazz. Iedere maand nodigt hij verschillende muzikanten uit de jazzscene uit en zet hij een heerlijke avond jazz neer.

20 mei 20.30 uur. Toegang is gratis

www.rietveldtheater.nl/agenda/

Meer berichten