Foto: Jorre Venderbos

Rugbyclub Delft onder 14 jaar Landskampioen!

Afgelopen zaterdag 12 mei zijn de Cubs (12-14 jaar) van Rugbyclub Delft Nederlands Kampioen geworden.

Na een heel seizoen ongeslagen te zijn in de hoogste rugbyklasse, die in twee poules was verdeeld, speelden zij zaterdag de finalewedstrijd om het landskampioenschap tegen de nummer 1 van de andere poule in de hoogste klasse, The British School in the Netherlands (BSN).

De finale vond plaats in het rugby mekka van Nederland, het Nationaal Rugby Centrum te Amsterdam.

De meegereisde supportersbus vanuit Delft zorgde voor een groen-witte tribune en een echte finale sfeer tijdens de misschien wel belangrijkste 50 minuten rugby in het leven van de 12 tot 14 jarige spelers. De hele entourage, met doedelzakken die de spelers het veld op brachten, zorgde voor gespannen gezichten.

Na de aftrap om 12 uur ging het snel met de score. Al na 5 minuten werd een try gescoord door Delft. 2 minuten later wederom een try door Delft. Na weer 2 trys en 2 conversies (kick tussen de palen) gingen de spelers al voorzichtig juichend de kleedkamer in voor de rust. Ruststand 24-0.

De tweede helft zette RC Delft de trend door. Delft scoorde wederom vier trys en benutte 3 conversies. Behalve de scores, speelde de jongens een nagenoeg perfecte wedstrijd. Geen speler van BSN heeft kunnen doorbreken en tegenscoren en er bleef constante aanvallende druk gezet worden door de Delftse finalisten. Delft fungeerde als een hecht team dat voor elkaar door het vuur ging om maar geen tegenscore te krijgen.

Desondanks kwam het eindsignaal als een bevrijding. Eindstand 50-0! Er volgde er een enorme ontlading bij de spelers en hiermee werd duidelijk hoezeer ze er de afgelopen weken, maanden mee bezig zijn geweest om dit doel te behalen.

Na eerst de tegenstander respect getoond te hebben middels het ‘poortje’, kreeg RC Delft uit handen van RugbyNL (bond) de beker voor de Landskampioen uitgereikt. Een mooie bekroning van jarenlange rugby-ontwikkeling. Veel van de Delftse rugbyers spelen inmiddels jaren met elkaar, sommigen zelfs al 8 jaar. Dit team heeft in het verleden al vele toernooien gewonnen, werden twee jaar geleden 5e op het nationaal kampioenschap voor spelers onder 12 jaar, vorig seizoen 1e in de een na hoogste klasse en nu dan winnaar van het hoogst haalbare. Volgens de trainer/coaches “is dit het resultaat van een leuk, gezellig team dat bestaat uit spelers die gewoon lekker willen en kunnen rugbyen tot een aantal daadwerkelijke talenten die het ver kunnen gaan schoppen op landelijk en mogelijk zelfs internationaal niveau. De groei van de rugbysport zit er ook flink in in Nederland en dat hebben we bij RC Delft gemerkt. Sinds 2010 is het aantal jeugdspelers verviervoudigd. Naast de spelers verdienen ook alle vrijwilligers bij RC Delft die deze groei opvangen en de jeugd onbezorgd kan laten ‘ballen’ absoluut een pluim en delen mee in dit kampioenschap.”

Na de prijsuitreiking wachtte nog een bijzondere verrassing. Delftse Burgemeester van Bijsterveldt had tijd vrij gemaakt in haar weekend agenda om de spelers bij terugkeer aan het Bieslandsepad in Delft te verwelkomen en huldigen. Na een ontvangst met een luid uit de speakers knallend “ We are the champions”, toonde ze trots op de Delftse jeugd in haar toespraak, door hen het kampioensshirt uit te reiken en met hen uitgebreid op de foto te gaan.

De Delftse Cubs zijn een fantastische ervaring rijker en gaan er nog een paar weken tegenaan bij de laatste toernooien voor dit seizoen en het Nationaal Kampioenschap 7’s, de rugbyvariant waarbij er 7 tegen 7 gespeeld wordt en traditioneel de afsluiting van het rugbyseizoen inluidt.

Ook de Dames senioren van Rugbyclub Delft hebben een uitstekend seizoen gehad en staan a.s. zaterdag in de finale van het landskampioensschap in Amsterdam. Het zou zo maar kunnen dat dit het meest feestelijke jaar wordt van de rugbyclub. En van een feestje houden ze daar ook erg aan het Bieslandsepad.

Ben je na dit verhaal enthousiast geworden en wil je kijken of rugby ook iets voor jou is? Kijk dan op onze website www.rcdelft.nl voor meer informatie.

Meer berichten