Nieuwe Artists in the Spotlight in de Kunstsuper Delft !!

Werk van Trees van der Voort
Werk van Trees van der Voort (Foto: Kunstsuper)

Nieuwe Artists in the Spotlight in de Kunstsuper Delft !!

Het zijn de kunstenaars Shahaila Winklaar en Trees van der Voort die vanaf zondag 20 mei bij de Kunstsuper in Delft in het zonnetje staan.

Shahaila Winklaar is artist-designer, geboren en getogen in Nederland met Antilliaanse ouders. Ze studeerde in 2008 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam met portretten met stevige, zwarte lijnen. Aanvankelijk waren haar werken vooral abstracties van machtige mensen maar in het afgelopen decennium neemt haar dubbele culturele erfgoed een steeds belangrijker plaats in haar werk. De kijker ontdekt geabstraheerde meesterwerken van zeventiende-eeuwse schilders zoals Johannes Vermeer tot aan precolumbiaanse grottekeningen van haar voorouders. Zoals ze het zelf verwoordt: “Met mijn kunst wil ik kunstliefhebbers anders laten kijken naar de klassieke kunstwerken, anderzijds maak ik graag mensen die nog niet bekend zijn met kunst enthousiast op een toegankelijke manier. Dat doe ik als beeldend kunstenaar en als museumdocent in het Mauritshuis in Den Haag en museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam” Zie ook: www.winklaar.exto.nl

Trees van der Voort houdt zich al sinds de jaren ‘80 bezig met tekenen en schilderen en fotografische vormgeving. Ze studeerde in 1994 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag als Fotografisch Vormgever. Sinds 10 jaar is zij actief in beeldhouwen in o.a. speksteen, albast en opaal. Bij het proces van beeldhouwen en vormen zijn vier verschillende stadia te herkennen: eerst het ontdekken van de mogelijkheden van de steen (voelen en kijken). Dan het grove werk met beitel en houten hamer, waarbij nieuwe inzichten ontstaan. Vervolgens het verfijnen d.m.v. raspen en vijlen. Tenslotte de afwerking: schuren, polijsten en afwerken met bijenwas. Al werkende ontstaat een soort magie, omdat de tinten en structuren tot leven komen. Inmiddels werkt Trees van der Voort ook in brons en in opdracht. Op www.beelderijen.nl vindt u een impressie van haar werk.

Op zondag 20 mei lichten beide kunstenaars hun werk toe.

Aanvang: 16.00 uur

Plaats: Kunstsuper Delft.

Sint Agathaplein 4

2611 HR Delft

-> Toegang is gratis.

Meer berichten