Kris (links) en Fabi zijn supertrots op hun team. (Foto: Roy Timmermans)
Kris (links) en Fabi zijn supertrots op hun team. (Foto: Roy Timmermans) (Foto: Roy Timmermans)
Sporter van de week

Fabi en Kris spelen Europees voetbal

Sporters van de Week

Door: Annemarie de Vries

Afgelopen zondag was het groot feest voor de Delfgauwse Fabi van der Struif (15) en Kris Timmermans (12). Met het meidentalentteam O15 van DSVP Pijnacker wonnen ze in het RKC stadion in Waalwijk de finale van de Sportsworld Europa League voor meiden onder 14. Dit deden ze na een bloedstollend spannende wedstrijd tegen de ADO meiden.

Delfgauw - Het was een zware wedstrijd met twee verlengingen en uiteindelijk strafschoppen en dat allemaal bij tropische temperaturen. Maar de meiden hebben van minuut tot minuut genoten. Fabi: "Het begon al dat we de kleedkamer binnen kwamen, daar waren net als bij prof-voetballers onze shirts netjes uitgehangen op naam en nummer. Het was zo gaaf om in een echt stadion te spelen, tot nu toe had ik alleen de tribune van DSVP gezien." 'Maar het was wel lekker dat het op het eind ging regenen hoor," meldt Kris. Voor het bereiken van deze finale wonnen de meiden eerst vijf wedstrijden tegen toppers als Sparta/JVO, KAA Gent en FC Eindhoven, alleen tegen Borussia Dortmund speelden ze gelijk.

In het team spelen de beste voetbalsters onder de 15 van DSVP samen, dat doen ze dus naast hun eigen team waarmee ze in de reguliere competitie spelen. De leeftijd varieert tussen de 12 en 15 jaar ongeveer. Fabi, die inmiddels een aanbod van Excelsior op zak heeft, legt uit: "Onze kracht is dat we altijd positief zijn, als iemand iets fout doet zeggen we 'kop op en weer doorgaan'. We worden niet boos op elkaar. Dat hebben we bij tegenstanders wel eens anders gezien. Je merkt ook niks van het leeftijdsverschil, ik zie Kris echt als een vriendin. Als we elkaar zien hebben we het altijd over voetbal."

Voetbal is iets waar de meiden beiden al jong mee begonnen. Fabi voetbalt al 10 jaar, ze begon als vijfjarige bij KFC bij trainer Marcel de Letter, die we kennen als trainer van het succesvolle eerste elftal van sv Wippolder. Fabi: "Hij heeft me echt gemotiveerd om verder te gaan." Toen KFC op hield te bestaan ging ze mee naar SEP en na een aantal jaren stapte ze over naar DSVP: "Mijn zus speelde daar al, dus ik ging altijd mee en dan vroeg iedereen 'Wanneer kom je nou bij ons?' Dat heb ik uiteindelijk gedaan en geen spijt van gehad." Kris speelt nu zo'n zeven jaar bij DSVP, een andere sport is eigenlijk nooit een optie geweest: "nee, voor mij is het alleen voetbal. Ik was altijd al aan het voetballen buiten en op het schoolplein. Andere sporten vind ik echt minder leuk." Fabi is volgend jaar te oud voor deze competitie, dus ze sluit af met een duidelijke opdracht aan Kris: "Volgend jaar moet jij zorgen dat we de beker houden." In de kampioenengalerij verderop in deze krant vindt u een foto van het hele team in hun speciale wedstrijdshirts.

Meer berichten