De feestelijke afsluiting bij een editie van SamenLoop voor Hoop in een andere stad.
De feestelijke afsluiting bij een editie van SamenLoop voor Hoop in een andere stad. (Foto: @de_miem)

Eerste SamenLoop voor Hoop overtreft verwachtingen

"Dit overtreft mijn stoutste dromen. Zo'n 700 wandelaars en meer dan 50 eregasten doen mee!" Aan het woord is Chantal de Groot, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop die op 9 en 10 juni plaatsvindt. Deze 24-uurs wandelestafette ten bate van KWF Kankerbestrijding vindt dit jaar voor het eerst plaats in Delft.

Delft - "We hoopten op 450-500 wandelaars, maar dat we zoveel mensen op de been zouden krijgen dat hadden we niet verwacht. Het wandelen over een vast parcours van ongeveer 1 kilometer vindt plaats op de Bouwcampus en de Green Village van de TU Delft. De eregasten worden ontvangen in de speciale tent op de Green Village. Deze mensen die momenteel strijden tegen kanker of de ziekte hebben gehad, krijgen gedurende het evenement een mooi programma aangeboden dat we samen met Inloophuis Debora hebben ontwikkeld. Ze kunnen genieten van een optreden, massages, beautyverwennerij, coaching, informatie over pruiken en hoofdhuidverzorging, koffie met gebak en een heerlijke lunch op zondagmiddag", zegt Chantal trots.

Ook de wandelaars en bezoekers worden niet vergeten. Zo zijn er gedurende deze twee dagen diverse optredens van onder andere De Maxima's, popkoor Finetuning, coverbands PAulFrAnk, Westcoast en Smalltalk. De boerenkapel De Klinkers sluiten deze SamenLoop op zondagmiddag feestelijk af. De inwendige mens wordt ook niet vergeten. Er is een gezellig horecaplein met diverse eetgelegenheden: Surinaamse broodjes en saté, heerlijke Griekse tapas, pizza en hamburgers van de barbecue.

De teams toveren de Bouwcampus om tot een gezellige braderie waar van alles te doen en te koop is; neem deel aan de loterij, gamecompetitie of de badeendjesrace of koop leuke tweedehands kleding, boeken, cd's, lp's of mooie zelfgemaakte spullen. De kinderen kunnen zich uitleven op de panna arena, knutselen met natuurlijke materialen met Organiverde of meelopen met de KinderLoop op zondagochtend. Cartoonist en sneltekenaar Kurfs vereeuwigt iedereen die wil op een creatieve wijze met oog voor overdrijving.

Centraal tijdens de SamenLoop staan de ceremonies. Op zaterdag 9 juni opent burgemeester Marja van Bijsterveldt officieel de SamenLoop. Om 14.00 uur start de klok en is de SamenLoop officieel geopend.

SamenLoop voor Hoop Delft is van zaterdag 9 juni 13.30 tot zondag 10 juni 14.30 uur. Locatie: Bouwcampus 26 en Green Village, Van der Burghweg 1 in Delft. Het terrein is met de auto alleen bereikbaar vanaf de Schoemakerstraat. Meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl/delft.

Meer berichten