Foto: Natuurmonumenten

Concert Paradijsvogels in Rotterdamse Laurenskerk

De vogels van het Rotterdamse platteland vormen de inspiratie voor het concert Paradijsvogels, op zaterdagavond 16 juni 2018 in de Laurenskerk te Rotterdam. Het concert is voortgekomen uit een nieuwe samenwerking tussen het Laurens Collegium Rotterdam, zangeres Ntjam Rosie en Natuurmonumenten.

Het Laurens Collegium Rotterdam, één van de weinig professionele koren van Nederland, brengt met Paradijsvogels een avondvullend programma met uiteenlopende klassieke koormuziek, gewijd aan de wereld van de vogels. Tijdens het concert zijn filmbeelden te zien van de vogelrijkdom in bestaande en nieuwe gebieden van Natuurmonumenten bij Rotterdam. Speciale gast is de bekende Rotterdamse zangeres Ntjam Rosie.

Aan het concert zijn exclusieve Natuurmonumenten-excursies gekoppeld: bezoekers van Paradijsvogels kunnen eind juni of begin juli met de boswachter mee naar de Ackerdijkse Plassen, een verborgen vogelparadijs vlakbij Rotterdam.

Gedeelde liefde
Een gedeelde liefde voor muziek, voor vogels en voor de stad bracht zangeres Ntjam Rosie, klassiek koordirigent Wiecher Mandemaker en stadsboswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten samen. Dirigent Mandemaker van het Laurens Collegium Rotterdam is in zijn vrije tijd fervent vogelaar in de gebieden van Natuurmonumenten bij de stad. Boswachter Maurice beheert die natuurgebieden, en zoekt in zijn vrije tijd juist de binnenstad op om stadsvogels te bestuderen. Zangeres Ntjam Rosie is opgegroeid in de wildernis van Kameroen, woont en werkt nu in ‘urban jungle’ Rotterdam, maar keert altijd weer terug naar de natuur voor rust en inspiratie.
Samen brengen het topkoor, de boswachters en de popzangeres een innovatief programma over de schoonheid van vogels, waarin hun verschillende werelden elkaar ontmoeten.

Midden-Delfland Dagen: ‘Daar zit muziek in!’
Het vogelconcert Paradijsvogels is een hoogtepunt in het programma van de jaarlijkse Midden-Delfland Dagen. Tijdens dit evenement op zaterdag 16 en zondag 17 juni aanstaande is van alles te beleven op het platteland direct ten noorden van Rotterdam. Jaarlijks trekken de Midden-Delfland Dagen duizenden belangstellenden uit de stad. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op: www.middendelflanddagen.nl.
Het thema van de Midden-Delfland Dagen 2018 is: ‘Daar zit muziek in’. De organisatie wil mensen verrassen met de weidsheid van het landschap nabij Rotterdam en de verschillende soorten vogels die er te zien zijn. Met Paradijsvogels brengen Laurens Collegium Rotterdam en Natuurmonumenten het landschap en de vogels van Midden-Delfland voor één avond de stad in.

Praktische informatie
•         Concert ‘Paradijsvogels’
•         Laurenskerk, 16 juni vanaf 20.15 uur
•         Kaarten (van €10,- tot €24,-) via www.natuurmonumenten.nl/vogelconcert.
•         25% korting voor leden van Natuurmonumenten en Vrienden van Laurens Collegium Rotterdam
•         Muziek van Vasks, Mendelssohn, Berg, Janequin, Stanford, Holliger, Ravel, Messiaen en Ntjam Rosie
•         Videobeelden uit gebieden van Natuurmonumenten nabij Rotterdam

Meer berichten