Delft voor Elkaar organiseert scholing 'Sporters met gedragsproblemen'

Bert van Klaveren, trainer bij NOC*NSF, heeft in mei bij Delft voor Elkaar trainers, coaches en vrijwilligers in Delft op inspirerende wijze kennis en expertise overgebracht over ongewenst gedrag bij sporten.

Wat kan je zelf doen?
Als trainer of coach van sporters met gedragsproblematiek is het belangrijk om je bewust te zijn van je eigen rol en gedrag. Reflecteren op je eigen handelen is met deze doelgroep belangrijker dan probleemgedrag bij de sporter herkennen. Dit is niet bepaald eenvoudig, want kritisch zijn op je eigen houding en trainingsvoorbereiding vereist durf en zelfkennis.

Ongewenst gedrag
Bij de scholing ‘Sporters met gedragsproblemen’ die 12 trainers, coaches en vrijwilligers uit verschillende sportdisciplines in Delft op maandag 14 en maandag 28 mei hebben bezocht, ging het vooral om ongewenst gedrag dat voortkomt uit erkende stoornissen zoals ADHD (concentratie- en aandachtsproblemen) of ODD (opstandig en ongehoorzaam). Hoe bied je sporters met deze gedragsproblemen een veilige en stimulerende sportomgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen.

Meer berichten