Water on Tap lezing.
Water on Tap lezing. (Foto: )

Lezing over water bij Café De Gist

Van de redactie

Op dinsdag 29 mei vond de eerste 'Water on Tap' lezing plaats voor het Delftse publiek. De 'Water on Tap' lezingen worden georganiseerd door IHE Delft Institute for Water Education, en gefaciliteerd door Café De Gist op de Phoenixstraat.

Delft - In totaal worden er zes lezingen georganiseerd bij De Gist, waar het publiek meer te weten komt over waar kraanwater vandaan komt, wat er vervolgens mee gebeurt als het in het riool terecht komt. Maar ook over welke water gerelateerde uitdagingen er momenteel spelen in Nederland en in de wereld. De setting is informeel en geïnteresseerden kunnen vragen stellen aan de sprekers. Tussen de presentaties door wordt er een 'water pub quiz' georganiseerd, waarbij de winnaars een gratis biertje in ontvangst mogen nemen.

Voor de 'Water on Tap' lezingen worden waterdeskundigen uitgenodigd om te praten over een actuele lokale of internationale kwestie, en stellen zij ter discussie hoe water beter duurzaam beheerd kan worden voor huidige en toekomstige generaties.

Eddy Moors, Rector van IHE Delft, Bart Teeuwen, expert op het gebied van duurzaam energiebeleid en Michaela Hordijk van de Universiteit van Amsterdam waren deze keer uitgenodigd om te spreken. Bart Teeuwen benadrukte dat er in Nederland vanuit een te technisch perspectief naar water kwesties wordt gekeken, bijvoorbeeld door alleen het rioleringssysteem te vervangen. Het op lange termijn goed kunnen beheren en managen van water is net zo belangrijk, evenals het actief betrekken van burgers en woningcoöperaties bij duurzaam watergebruik.

De volgende 'Water on Tap' lezing vindt plaats op 26 juni bij Café de Gist tussen 20.00 en 22.00 uur. Iedereen uit Delft en omstreken is van harte welkom om deze avond bij te wonen.

Voor meer informatie, volg Water on Tap op Facebook: @waterontapdelft

Meer berichten