Een archieffoto van Lisanne in Excelsior shirt. (Foto: Lisanne Bron)
Een archieffoto van Lisanne in Excelsior shirt. (Foto: Lisanne Bron) (Foto: )
Sporter van de week

Lisanne Bron terug op het oude nest

Sporter van de Week

Door: Annemarie de Vries

Bij korfbalvereniging C.K.V. Excelsior in Delft zijn ze dolblij want 'hun' Lisanne Bron (26) keert weer terug. Al vanaf haar vierde jaar speelde Bron bij Excelsior. Twee jaar geleden maakte ze de overstap naar Nieuwerkerk waar ze in een hogere klasse kon spelen. De Delftse speelde zich bij Nieuwerkerk direct in de basis en werd in haar eerste seizoen kampioen in de overgangsklasse.

Delft - Na een tweede seizoen (in de hoofdklasse) bij Nieuwerkerk keert ze weer graag terug: "Ondanks de fantastische tijd en ervaring bij Nieuwerkerk is Excelsior altijd mijn 'cluppie' gebleven. Ik kijk uit om volgend seizoen weer het mooie zwart-witte Excelsiorshirt te mogen dragen."
De ouders van Lisanne waren erg actief bij Excelsior, haar moeder trainde de Welpen, de jongste jeugd. Zo kwam het dat Lisanne als baby regelmatig in de bestuurskamer lag te slapen. Niet zo raar dus dat ze al op haar vierde jaar begon met korfballen, bijna letterlijk met de paplepel ingegoten kun je wel zeggen. Met Excelsior 1 werd ze eerder al kampioen in de overgangsklasse (zaal) en in de eerste klasse (veld). Daarnaast werd ze in haar eerste seizoen in de selectie met Excelsior 2 kampioen in Reserve Overgangsklasse en speelde ze verschillende NK's (B1 Hoofdklasse en A1 Eerste Klasse).
In het dagelijks leven is Lisanne leerkracht in het basisonderwijs, ze staat fulltime voor groep 3, een leuke en uitdagende baan. Lisanne: "De afgelopen twee seizoenen was het soms wel veel gehaast door de reisafstand en het vele trainen. Nu ik weer in Delft ga korfballen, hoop ik wat meer vrije tijd te hebben. Bij Excelsior gaan we twee keer in de week anderhalf uur trainen." Buiten het seizoen blijft Bron daarnaast in vorm door te zwemmen en hard te lopen.

Excelsior is blij met de ervaring die Bron mee neemt naar de club. Coach Mark Glissenaar: "Lisanne weet wat het is om op het niveau te spelen waar wij met Excelsior naar toe willen. Ik hoop dat ze deze ervaring over kan brengen op de rest van de groep, zodat we daar gezamenlijk ook naar toe kunnen groeien!" Bron vult aan: "We willen met Excelsior weer zo snel mogelijk terug naar de overgangsklasse. Het plan van Excelsior ziet er goed uit. Ik, en ik hoop de rest van het team met mij, zal er alles aan doen om dit doel te bereiken."
Bij haar afscheid twee jaar geleden sloot Bron af met de woorden "jullie zullen mij nog vaak terugzien". Ondanks dat de speelster afgelopen jaren nog regelmatig bij Excelsior te vinden was, is zij blij volgend seizoen weer echt onderdeel te zijn. "Weer op het veld staan bij 'onze' prachtige vereniging is toch wel iets wat ik heb gemist. Het voelt als thuiskomen!"

 

Meer berichten