Foto: Martin Visser

Midden-Delfland Dagen: muziek wat de klok slaat

Van de redactie

De Midden-Delfland Dagen staan voor de deur. Met als thema 'Midden-Delfland, daar zit muziek in!' kan iedereen in het weekeinde van 16 en 17 juni genieten van pop tot klassiek, van kinder- tot shantykoor, en van blaaskapel en blokfluitensemble tot big band.

Midden-Delfland - Bezoekers kunnen kiezen uit een aantal hoofdlocaties, van World Art Delft/Hoeve Ackerdijk, Op Hodenpijl/Levende Buitenplaats en Hoeve Bouwlust/Bij de Buurvrouw, tot de Zuidbuurt (Vlaardingen), het centrum van Maasland en Belevenisboerderij Schieveen/Melkschuur Zuidpolder. Het kerkje van 't Woudt en Brasserie Vlietzicht bieden ook muzikaal vertier. Bezoek de nieuwe website middendelflanddagen.nl voor een compleet overzicht met tijden.

De aftrap

De aftrap vindt zaterdag 16 juni om 11.00 uur plaats bij de Babbersmolen, op de grens van Schiedam en Vlaardingen, met medewerking van burgemeester Cor Lamers van Schiedam. Hij riep de Midden-Delfland Vereniging, organisator van de Midden-Delfland Dagen, eerder op om de steden meer bij het poldergebied te betrekken door naar ze toe te komen. Zo kunnen Delftenaren hun hart ophalen bij World Art Delft.

Bomenhoek

Onder de titel Knotwilgen en andere kanjers presenteert de vereniging een bijzondere bomenboek. Vijftien vrijwilligers brachten in de polders 500 waardevolle bomen in kaart, op verzoek van de gemeente Midden-Delfland. Een selectie daarvan staat met foto én verhaal in het boek. Het gaat over een kleinzoon die een eikel meenam uit het Haagse Bos, over de eenzame populier bij de Slinksloot en over een 250 jaar oude es.
Pakschuit

Verder zijn er gezellige streekmarkten en houden boerderijen open huis. Op beide dagen kun je mee met een echte trekschuit. Een paard trekt pakschuit Nooit Gedacht van Schipluiden naar Vlietzicht, en terug. De tocht van een uur kost 5 euro voor een enkeltje, en 7,50 euro voor een retour, incl. gids en een drankje.

Reserveren mogelijk via middendelflanddagen.nl.

Meer berichten