Vlaardingse Vlietlanden
Vlaardingse Vlietlanden (Foto: Rene Koster)

Vaar langs de Vlaardingse Vlietlanden tijdens Midden-Delfland-dagen

Op zondag 17 juni vaart Natuurmonumenten met de schippers van fluisterboot de Andante langs de Vlietlanden bij Vlaardingen. Dit is in het kader van de Midden-Delfland Dagen. Het is een vaartocht van een uur, uitstekend geschikt om even te ontspannen tijdens een fietstocht door Midden-Delfland. Tijdens de vaartocht vertellen de excursieleiders van Natuurmonumenten over de prachtige bloemen en zingende vogels in dit kleurrijke vogelgebied.
Aan boord:
Het startpunt van de vaartochten is bij Brasserie Vlietzicht aan de Willemoordseweg in Schipluiden. Hiervandaan start vanaf 12.00 t/m 15.00 uur ieder uur de Andante, een ruime overdekte fluisterboot. Vaar mee voor een kort en krachtig inkijkje in dit bijzondere oer-Hollandse natuurgebied. Hier staan vrijwilligers van Natuurmonumenten klaar om mensen te ontvangen. Zij verkopen de kaartjes van €3,50 per stuk. Op vertoon van je ledenpas van Natuurmonumenten betaal je €2,50. Ook is het mogelijk om vooraf al online kaartjes te kopen. Dit kan op de website van de Vlaardingse Fluisterboot www.srvv.nl/vf/ bij speciale afvaarten.

Meerdere malen per jaar varen de boswachters met deze fluisterboot uit voor een lange tocht langs het bijzondere natuurgebied. Speciaal voor de Midden-Delfland Dagen is er besloten om deze tocht in te korten, zodat veel mensen tijdens hun wandeling of fietstocht even aan boord kunnen springen. Het is als het ware een introductie in het natuurgebied.

Meer berichten