Start Telefooncirkel(s) in Delft

‘Elke ochtend even iemand spreken die vraagt hoe het met u gaat’

DELFT- De plaatselijke afdeling van Humanitas start in samenwerking met Delft voor Elkaar deze zomer in Delft met Telefooncirkel. Een telefooncirkel is een groep van maximaal tien alleenwonende deelnemers en enkele vrijwilligers die bij toerbeurt als leider van de cirkel dienst doen. Iedere dag rond half negen ’s morgens belt de dienstdoende leider van de groep de eerste deelnemer van de telefooncirkel. De eerste belt de tweede en dit gaat zo door totdat de laatste op de lijst de leider belt. Wanneer dit is gebeurd, is de cirkel rond. Mocht er tussendoor niet worden opgenomen en de cirkel wordt onderbroken, dan wordt er actie ondernomen. Elke ochtend even iemand spreken die vraagt hoe het met u gaat, dat is wat meedoen aan een telefooncirkel betekent. Dat geeft een veilig gevoel en sociaal contact.

In Tanthof draaide een telefooncirkel, waarvan het aantal deelnemers steeds kleiner werd. Daarom benaderde een van de deelnemers Delft voor Elkaar met de vraag om een nieuwe telefooncirkel op te richten. Omdat Humanitas elders in het land ervaring heeft met telefooncirkels, werd contact opgenomen met de Humanitas Afdeling in Delft, die openstond voor het initiatief en het omarmde.

Binnenkort zullen er dan ook telefooncirkels komen in Delft. Vrijwilligers die bij toerbeurt als leider optreden kunnen zich vanaf nu bij Mieke Timmerman aanmelden tel.nr. 06-23012529.

Humanitas houdt binnenkort ook nog een informatiebijeenkomst voor zowel vrijwilligers als deelnemers.

Meer berichten