Voor de lezing van oud-NASA astronaut Jeffrey A. Hoffman was grote belangstelling. (Foto: Ramon van Jaarsveld-Clickshots).
Voor de lezing van oud-NASA astronaut Jeffrey A. Hoffman was grote belangstelling. (Foto: Ramon van Jaarsveld-Clickshots). (Foto: Ramon van Jaarsveld)

Oud-NASA astronaut Jeffrey A. Hoffman vertelt

Oud-NASA astronaut gaf op 26 juni Jeffrey A. Hoffman een drukbezochte lezing aan de TU Delft en vertelde hoe hij de Hubble ruimtetelescoop een nieuwe bril gaf.

Delft - De Hubble ruimtetelescoop – gelanceerd in 1990 – draait als een satelliet in een baan om de aarde. Sterrenkundigen gebruiken de telescoop onder meer om verre sterrenstelsels te ontdekken. Maar de Hubble deed het door fouten op de grond in het begin niet goed. In zijn lezing 'Wat ging er mis, hoe hebben we dat opgelost en welke grootse ontdekkingen volgden?' vertelde Hoffman over zijn ruimtemissie naar de Hubble waar hij tijdens ruimtewandelingen de telescoop een nieuwe bril gaf.

Hoffman is in Nederland om les te geven in het prestigieuze Space Studies Program van de International Space University dat deze zomer plaatsvindt in Delft en de regio. Er zijn deze zomer tal van publieksevenementen over ruimtevaart, voor jong en oud. Een robotlandercompetitie bijvoorbeeld op 14 juli in het Science Centre Delft. Kijk voor een actueel overzicht op www.sizzlingsummerofspace.nl.

De lezing van Jeff Hoffman is te zien op: https://collegerama.tudelft.nl/Mediasite/Play/fdbbe37cc60c4d82b6fbbdffd23431581d

Meer berichten