Foto: Jeroen Verzijden

Delftse rapper R-Vii opent Westerpop

Door Indebuurt/delft

Delftenaar van de Week

Het is een droom van veel beginnende artiesten: gevraagd worden voor een festival. Voor Delftenaar Randy Visser (21) werd dit werkelijkheid. Op 6 juli opent hij als rapper R-Vii Westerpop. "Dat wordt een leuk feestje. We gaan het dak eraf blazen!"

Delft - Toen Randy hoorde dat hij op Westerpop stond, sprong hij een gat in de lucht: "Dat voelde echt heel goed. Het was een van mijn doelstellingen om in mijn eigen stad op dat festival te staan. Ik kom zelf ook uit het Westerkwartier. Als kleine jongen kwam ik al op Westerpop toen het nog een soort buurtfeest was. Ik voel me vereerd dat zij mij nu gevraagd hebben." Op Westerpop staat Randy niet alleen op het podium. "De organisator van Westerpop zij tegen mij: je muziek klinkt veel belovend met wie zou je het festival willen openen. Ik heb toen voor Mama Franko gekozen. Die band bestaat tien jaar en komt ook uit Delft. Ik heb nog nooit eerder met een live band opgetreden, dus dat is ook weer een uitdaging. Het oefenen ging in ieder geval goed. Er heerste een hele relaxte vibe en het zijn hartstikke leuke mensen." Randy begon als 15-jarige met rappen. "Een achteroom van mij overleed. Om mijn gevoel kwijt te kunnen, ben ik een nummer gaan schrijven. Mijn broer zei: neem het een keer op. Ik heb het toen op Facebook geplaatst. Daar kreeg ik heel veel reacties van: man, je hebt ons echt geraakt met je teksten." Sinds een half jaar heeft Randy een eigen studiootje op zijn kamer en werkt hij serieus aan zijn carrière als rapper: "Ik heb nu vier nummers op Soundcloud staan en één nummertje staat ook op Spotify. Daar had het driehonderd streams in twee dagen, dus dat loopt lekker."

"Welke artiesten mijn voorbeeld zijn? Ik heb een hele diverse muzieksmaak. Ik luister naar hiphop, maar ook naar andere Nederlandse en Engelstalige muziek. Wie voor mij echt een inspiratie is, is de rapper Brainpower. Ook zou ik graag een keer optreden met BLØF. Het lijkt me heel cool om met zo'n wat oudere band wat nieuws te doen met zang en rap." Randy baseert zijn rapteksten vooral op zijn eigen ervaringen en op de verhalen van anderen. "Ik hou van goede diepgaande teksten met inhoud erin. De laatste tijd gaat het in rapscene alleen maar over bitches en money, daar heb ik persoonlijk niks mee. Ik vind vooral creativiteit belangrijk. Ik wil mensen inspireren met mijn teksten" Een van de raps die Randy maakte heet Regels. "Het laatste couplet van dit nummer gaat over de relatie met mijn vader. Ik was een hele opstandige puber, ik schopte tegen alles aan. Pas nu ik ouder ben, zie ik hoeveel hij voor me heeft gedaan. Deze rap is een manier om hem daarvoor te bedanken. Mijn vader is nu de eerste aan wie ik een nieuw nummer laat horen." Niet iedereen in Randy's omgeving was er direct van overtuigd dat hij succes kon hebben als rapper. "Het nummer Waar ik nu ben gaat daarover."

Dit artikel komt van indebuurt.nl/delft. Meer inspirerende verhalen over Delft lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten