Melarium
Melarium (Foto: Mark Frima)

Imkerijdag in kunstwerk Melarium

In het weekeinde van 14 en 15 juli 2018 zijn de Landelijke Open Imkerijdagen. De Landelijke Open Imkerijdagen is een evenement van de Nederlands Bijenhoudersvereniging (NBV) en haar aangesloten verenigingen. Aan het weekeinde doen ongeveer 300 imkers en imkerverenigingen verspreid over het land mee.

Op zaterdag 14 juli van 12 tot 14 uur en op zondag 15 juli van 12.00 tot 16.00 uur is de imkerij in het Melarium gebouw in Delft geopend. Dit gebeurt in samenwerking van de Imkervereniging Delft en KNNV vereniging voor veldbiologie afdeling Delfland.

Beleef het bijenhouden van nabij

wat doet een imker en waarom word je imker
hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk
informatie over het houden van bijen
uitleg over werksters, darren en de koningin
kijken in de bijenkast en op zoek naar de koningin
informatie over hoe ik mijn tuin of balkon bijvriendelijk kan inrichten
hoe kan ik helpen de bijenstand te verbeteren?

Het Melarium gebouw is een kunstwerk in architectonische gedaante. Bijen, imkers, wetenschappers en bezoekers komen samen in een enorme bijenkast. Het gebouw is drie verdiepingen hoog. Op de begane grond worden de bijen gehouden. De imkerij is dit jaar nieuw ingericht met steun van de gemeente Delft en Fonds 1818.

Adres: Melarium gebouw, Melariumpad 11, 2629 HB Delft.

Het Melarium gebouw ligt in het recreatiegebied Ackerdijkse Bos en is toegankelijk via het Melariumpad in het verlengde van de Thijsseweg in Delft. De laatste honderden meters kunnen uitsluitend lopend of per fiets afgelegd worden, omdat het gebouw in het recreatiegebied ligt. Het gebouw is niet bereikbaar via verzorgingsplaats Vrijenban langs de Rijksweg A13, ook al geven sommige routeplanners dat aan.

Imkervereniging Delft heeft tijdens de landelijke open imkerijdagen ook de imkerij bij het Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft geopend op zondag 15 juli van 11 tot 16 uur: adres van deze imkerij Linnaeuspad 5, 2616 LT Delft.

Meer informatie over de landelijke Open Imkerijdagen is te vinden op www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag .

Daar staat u ook het volledige overzicht van alle imkers die meedoen aan de landelijke open imkerijdagen in Nederland.

Wat is en doet Imkerverening Delft

Imkervereniging Delft is een vereniging met ongeveer 100 leden. De vereniging heeft een eigen bijenstal op het terrein van het natuur- en milieucentrum De Papaver en de Melarium imkerij in het Melarium gebouw. Het belangrijkste doel van de vereniging is het uitwisselen van kennis over het houden van bijen. Maandelijks organiseert de imkervereniging een ledenavond in het natuur- en milieucentrum De Papaver aan de Korftlaan in Delft. De vereniging maakt deel uit van de landelijke Nederlandse Bijenhoudervereniging (NBV).

Wat is en doet KNNV afdeling Delfland

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. in 2018 is het thema: Bescherm de natuur in je eigen omgeving.

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Meer berichten