De zwemplas in de Delftse Hout is sinds maandag enkele dagen gesloten in verband met de bestrijding van blauwalg met waterstofperoxide.
De zwemplas in de Delftse Hout is sinds maandag enkele dagen gesloten in verband met de bestrijding van blauwalg met waterstofperoxide. (Foto: Stock)

Blauwalg Delftse Hout

Delft - In de zwemplas in de Delftse Hout zit blauwalg. Daarom geldt er een negatief zwemadvies. Met de zomervakantie voor de deur heeft Delfland in samenspraak met de gemeente Delft besloten om ook dit jaar de blauwalg aan te pakken met sterk verdunde waterstofperoxide. Maandag zijn ze begonnen. Zwemmen in water met blauwalg kan leiden tot gezondheidsproblemen. Delfland en Delft hebben in het verleden maatregelen genomen om het ontstaan van blauwalg af te remmen. Desondanks steekt deze plaaggeest toch weer de kop op. Daarom werken zij samen aan maatregelen die op de lange termijn structureel tot verbetering moeten leiden. Intussen kiezen zij er voor om -evenals in 2015 en 2016- ook dit jaar de blauwalg te bestrijden door het toedienen van sterk verdunde waterstofperoxide. Blauwalg is bijzonder gevoelig voor waterstofperoxide. De zwemplas wordt enkele dagen afgesloten. De rest van het recreatiegebied blijft open. De inwerking van peroxide op de blauwalg kan leiden tot enige geuroverlast.

Meer berichten