Ellen Pennings, Erik Laan en wethouder van der Woude bij de LEGO Moon City.
Ellen Pennings, Erik Laan en wethouder van der Woude bij de LEGO Moon City. (Foto: )

LEGO Maanlandschap geopend

Van de redactie

T/m 17 augustus in Stadskantoor

Op woensdag 4 juli opende Hatte van der Woude, wethouder Onderwijs Jeugd en Integratie van de Gemeente Delft, het maanlandschap 'LEGO Moon City'. Dit tot de verbeelding sprekende maanlandschap gemaakt van 25.000 LEGO stukjes is gebouwd door 300 basisschoolleerlingen uit regio Delft. Het landschap is deze zomer tot en met 17 augustus te bewonderen in het Stadskantoor aan het Stationsplein in Delft. LEGO Moon City is een project van Ellen Pennings van De Bonte Bouwplaats en Erik Laan van Eye on Orbit.

Delft - LEGO Moon City wordt tentoongesteld in een glazen vitrine van 12m2 groot en 2,5 meter hoog. Vanuit alle kanten kun je mee kijken naar het maanlandschap van de toekomst, bedacht en gebouwd door 300 schoolkinderen. Ze hebben hierbij techniek en wetenschap als leidraad gebruikt voor hun LEGO creaties, zodat het een behoorlijk realistisch scenario is geworden van een mogelijk toekomstig leven op de maan. Zo zijn er bijvoorbeeld een ruimtelift, woonverblijf en mijnen voor o.a. water en helium-3. In de vitrine staat ook een QR-code van LEGO. Als je deze scant kun je luisteren naar een audio tour.

De combinatie van ruimtevaart en LEGO was 40 jaar geleden al een feit toen LEGO haar Classic Space collectie uitbracht. LEGO sets waarbij exploratie, planeetonderzoek en avontuur centraal stonden. Toen begin dit jaar bekend werd dat het een Zinderende Ruimtevaart Zomer zou worden, waarbij honderden wetenschappers, technici, astronauten en studenten naar Delft, Leiden, Noordwijk en Den Haag zouden komen voor de opleiding van de International Space University (ISU), was de link tussen LEGO en Ruimtevaart 40 jaar later weer snel gelegd.

Tijdens het LEGO Moon City project leerden de kinderen over ruimtevaart, planeten, wetenschap en uiteraard over de maan. Vervolgens konden ze hun verworven kennis aan de hand van hun eigen creativiteit, fantasie en ruimtelijk inzicht toepassen door met 25.000 LEGO stukjes het maanlandschap te creëren.

www.sizzlingsummerofspace.nl

 

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten