Vlnr: Herman Weyers, Mechteld Blom, Henk Schouten, Hen Tetteroo, Sandra van Leeuwen, Leo Quack en Martin van Meurs.
Vlnr: Herman Weyers, Mechteld Blom, Henk Schouten, Hen Tetteroo, Sandra van Leeuwen, Leo Quack en Martin van Meurs. (Foto: )

Delftse Gouden Eeuw boot bij Varend Corso

Op 3, 4 en 5 augustus is het weer Varend Corso. Het thema van dit jaar is 'Helemaal Hollands'. Natuurlijk kan Delft dan niet ontbreken. Het thema van de enige Delftse boot is de Gouden Eeuw. Niet toevallig gekozen want Delft heeft 2019 uitgeroepen tot het Gouden Eeuw themajaar.

Delft - Culturele instellingen, ondernemers en instanties hebben de handen ineengeslagen en samen deze boot ontwikkeld en gefinancierd. Gouden eeuw Delft haakt met dit themajaar aan bij het initiatief van NBTC Holland Marketing, dat 2019 tot het themajaar 'Rembrandt & de Gouden Eeuw' heeft uitgeroepen. Het hoogtepunt van het Delftse Gouden Eeuw jaar is de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer in Museum Prinsenhof Delft. Samen met Johannes Vermeer wordt Pieter de Hooch (1629-ná 1684) gerekend tot de belangrijkste Delftse meesters uit de Gouden Eeuw. Op de Delftse boot zie je onderdelen uit het werk van Pieter de Hooch en Vermeer terug. En uiteraard ook Delfts Blauw dat zijn bloeiperiode beleefde in de Gouden Eeuw. De Delftse Corsoboot is een initiatief van Leo Quack, Het Vermeercentrum Delft, Royal Delft, Museum Prinsenhof Delft, Henri Willig Kaas en Delft Marketing.

Meer berichten