het brugwachtershuisje op de Koepoortbrug. Op vrijdag en zaterdag runnen zij daar het ‘Koffiehuisje op de Brug’, samen met deelnemers van Stichting Stunt
het brugwachtershuisje op de Koepoortbrug. Op vrijdag en zaterdag runnen zij daar het ‘Koffiehuisje op de Brug’, samen met deelnemers van Stichting Stunt (Foto: Herman Baas)

Stichting Stunt en Miss Morrison openen 'Koffiehuisje op de Brug' tijdens Varend Corso

Wil je echt op de eerste rang en met een heerlijke kop koffie genieten van het Varend Corso op zondag 5 augustus? Dan moet je in het brugwachtershuisje op de Koepoortbrug zijn.

Stichting Stunt en de Delftse koffiebranderij Miss Morrison openen dan hun ‘Koffiehuisje op de Brug’ in de Stunt Store; het brugwachtershuisje op de Koepoortbrug. Na de opening is het koffiehuisje elke vrijdag en zaterdag open van 09:00 tot 14:00.

Het ‘Koffiehuisje op de Brug’ is er voor iedereen die houdt van een lekkere kop koffie op een unieke locatie. Het huisje moet bovenal een ontmoetingsplek zijn. Bezoekers worden daarom vriendelijk verzocht hun mobiele telefoon en laptop binnen even opgeborgen te houden. Zo ontstaan de gesprekken en verbinding. Daar is het in het Koffiehuisje op de Brug om te doen. Naast koffie drinken kunnen bezoekers er koffie en andere producten van Miss Morrison kopen. Ook de tassen, lampen en lifestyleproducten gemaakt uit restmaterialen in de werkplaatsen van Stichting Stunt zijn er te koop.

Met deze samenwerking ontstaat een nieuw minileerwerkbedrijf. De twee vaste medewerkers die het brugwachtershuisje op vrijdag en zaterdag bemensen krijgen een complete Barista opleiding van Cisca Colijn, eigenaresse van Miss Morrison En ambachtelijk koffiebrander. Op hun beurt leiden zij deelnemers in leerwerktrajecten van Stichting Stunt op tot professionele koffiemakers.

De samenwerking tussen Stichting Stunt en Miss Morrison is ontstaan uit een gemeenschappelijke kijk op sociaal en duurzaam ondernemen. Stunt helpt mensen vanuit allerlei moeilijke situaties weer op de rails en maakt in haar leerwerkbedrijven vrijwel uitsluitend gebruik van restmaterialen. Bij Miss Morrison zijn ambachtelijkheid, kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijke prioriteiten. Dat maakt het project ‘Koffiehuisje op de Brug’ tot een unieke lokale Delftse samenwerking.

Meer berichten