Vrijdag, zaterdag en zondag komt het Varend Corso in Delft weer voorbij
Vrijdag, zaterdag en zondag komt het Varend Corso in Delft weer voorbij (Foto: )

Varend Corso: groot feest op het water

Onze redacteur

Drie dagen kleurrijk festijn

Vrijdag, zaterdag en zondag is het weer een superfeestje op het water. Drie dagen lang trekt het Varend Corso door de wateren van het Westland, Delft en Rijswijk. En voor wie er onverhoopt niet bij kan zijn biedt internet uitkomst. Immers, de bonte stoet van boten is via de webcam live te volgen.

Delft- Dit keer staat het Varend Corso Westland geheel in het teken van 'Helemaal Hollands'. Bijzonder is dat het dit jaar 1000 jaar geleden is dat gewest Holland werd gesticht. Een belangrijk onderdeel van de kleurrijk versierde stoet zal dan ook in het teken van 1000-jarig bestaan van gewest Holland staan. De Slag bij Vlaardingen is eerder dit jaar al nagespeeld en ook tijdens Varend Corso zal hier aandacht voor zijn door een aantal historische boten die mee varen.

Versierd met 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit gaat een bonte stoet van 41 historische schuiten op vrijdag 3 augustus, zaterdag 4 en zondag 5 augustus een 80 kilometer lange route door de Zuid-Hollandse wateren afleggen. Het is een waar spektakel op het water, waar het publiek gratis naar kan komen kijken.

De stoet van 41 schitterend opgemaakte boten vormen de stoet, uiteenlopend van authentieke zeilende Westlanders tot historische pramen. Stuk voor stuk opvallend opgemaakt met bloemen, planten en groenten, allemaal afkomstig uit de Westlandse kassen.

Feestelijk spektakel op het water én langs de waterkantDrie dagen lang trekt het corso, begeleid door muzikanten en figuranten, door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Den Haag. Voor de vijfde keer is het Kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd. De 8 boten van de jongere deelnemers van 8 tot 14 jaar hebben een eigen plekje te midden van de overige boten. Dit jaar zal voor het eerst een speciale 'tienerboot' voor 12 t/m 18 jarigen meevaren met het corso. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Jaarlijks genieten ruim een half miljoen mensen van dit gratisdriedaagse spektakel!

Meer berichten