Mees van den Bosch geknield tweede van links.
Mees van den Bosch geknield tweede van links. (Foto: )

Mees van den Bosch bracht altijd alles tot een goed einde Deel 1

Mees van den Bosch een bekende Delftenaar, die alles wat hij aanpakte tot een goed einde bracht. Hij is in 1939 geboren in de Bleyswijkstraat tn het Westerkwartier, zijn vader was Henk van den Bosch zijn moeder Wil van der Beek.

Na de oorlog ging Mees naar de lagere school, hij was een goed leerling en ging op zijn 12de jaar naar de HBS., ook daar was hij een gezien leerling. Toen hij 10 was werd hij lid van DHC waar hij altijd in het hoogste elftal speelde op leeftijd ingedeeld. In 1955 werd hij kampioen met een prima elftal waar ik u de namen niet van wil onthouden: staande v.l.n.r. leider Henk van der Beek, Wim Bakker, Ben Rougaar, Piet Burg, Peter Stikkelman, Cees Claudemans en Jan de Ridder, Geknield Aad Buitendijk, Mees van den Bosch, Gilles Rietveld, Wim Bodde en Fred Greamers.

Werken

Hij was gaan werken op kantoor bij aannemersbedrijf De Vries en Loeve waar hij heel wat heeft meegemaakt. In 1958 had Mees het druk, begin van het jaar in militaire dienst, lichting 58- 3, 24 december 1958 getrouwd met Betty Dijkgraaf (twee knappe dochters). Hij is begin 1959 gaan werken, op kantoor, bij de Verffabriek Stoutjesdijk aan de Rotterdamseweg waar hij heel wat jaren zijn beste krachten aan heeft gewijd Mees richtte eind jaren 1950 de Jazz Club op, binnen de kortste keren behoorde hij tot de tien beste van Nederland. Wat ik niet zeker weet is of hij zelf een instrument bespeelde, dat vraag ik voor het tweede deel.

Lezingen

Ook bekend zijn de lezingen over Jazz in het algemeen die hij hield op scholen van het voortgezet onderwijs. Het hoofdstuk dammen is een boek over te schrijven, hij leerde het in dienst als assistent van Dr. Van Silfhout deelnemer van het N.K. dammen van Nederland. Terug thuis lid geworden van D.O.S. waar hij honderden wedstrijden voor speelde en in januari 1961 voorzitter werd en 25 jaar is gebleven. Een bekend verhaal is de Van Nelle verdediging, je gaat zitten roken en blaast de rook in het gezicht van de tegenstander, niet sportief maar als hij veel beter is was dit een redmiddel. Er is zoveel over te schrijven, dat leest u volgende week.

Meer berichten