Het bestuur van de OWee 2018
Het bestuur van de OWee 2018 (Foto: )

OWee in teken van duurzaamheid

Lisa Vos

En extra aandacht naar het betrekken van Delftenaren

De introductieweek voor studenten in Delft gaat dit jaar meer dan ooit voor duurzaam, onder meer met een poging het wereldrecord 'veganistisch kebab eten' te vestigen.

Delft - Bijna vierduizend kersverse studenten leren van zondag 19 tot en met donderdag 23 augustus hun nieuwe stad kennen. "Dat is een behoorlijke stijging ten opzichte van vorig jaar", aldus Amber Luesink, Hoofd Promotie van het OWee Bestuur. "Waar de internationale bachelors voorgaande jaren een eigen kennismaking hadden, doen zij nu met ons mee." De 21-jarige bouwkunde student spreekt over een wens vanuit de TU Delft om tussen de Nederlandse en internationale student niet meer zo'n onderscheid te maken.

De week trapt af met een parade langs de Schie, welke wordt gevolgd met het grote openingsfeest. Voorheen vond dit plaats op de Markt, maar omdat deze de afgelopen jaren 'te klein' bleek, verplaatst het festijn zich naar de parkeerplaats van de TU-campus. "Een beperkte capaciteit kennen wij niet meer. Iedereen kan van dit feestje mee genieten." Én, vervolgt Luesink, "is ook van harte welkom."

Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan het betrekken van de bewoners van Delft bij de OWee. "We beseffen ons best dat zo'n week een impact heeft op de stad. Je kunt er niet omheen, dus moet het voor iedereen leuk zijn", zegt Luesink. "Dit doen we door een aantal van de evenementen open te maken voor alle Delftse bewoners."

Naast het openingsfeest op zondag, een openluchtbioscoop op dinsdag is ook de 'duurzame donderdag' voor alle stadsbewoners toegankelijk. "Op deze dag laten we zien wat voor duurzame projecten er allemaal in Delft zijn ontwikkeld. Ook doen we een poging het wereldrecord 'veganistisch kebab eten' op onze naam te vestigen." Verder gaan alle maaltijden op de schop verspilling is uit ten boze. "We zetten een buffet neer en alles wat overblijft, gaat naar de Voedselbank."

Meer berichten