Schoolkinderen dopen vogelspin Botanische Tuin Spinoza

DELFT - De vogelspin van de Botanische Tuin heeft een nieuwe naam: Spinoza. De naam is bedacht door Mila Rosch van basisschool Het Spectrum in Delfgauw. Iedere herfst gaan leerlingen van groep 7 en 8 op excursie naar de kassen van de Botanische Tuin. Daarbij mogen alle leerlingen een naam verzinnen voor de spin. De tweede prijs is gewonnen door Nila Koelma. Zij bedacht de naam 'Spinderella van Botania'. Op de derde plek volgt Dana Kool met 'Tuddy'. Beide meiden zitten op de Mariaschool in Den Hoorn. Op woensdag 23 november werden de winnaars bekend gemaakt.

Tijdens de excursie leren de leerlingen over de geschiedenis en het gebruik van allerlei tropische gewassen en specerijen die ze uit eigen keuken kennen. "Maar de spin was het leukste", aldus Mila. Nila herinnert zich vooral de koffiegeur die ze de hele dag nog rook. Voor Dana was het hoogtepunt van de dag was het proeven van de cacao.

Al ruim 30 jaar voert de Botanische Tuin van de TU Delft deze lessen uit, in samenwerking met Duurzaamheidscentrum De Papaver. Dit jaar volgden ruim driehonderd leerlingen de les. Ook volgende herfst wordt deze excursie weer aangeboden via de NME-gids van Duurzaamheidscentrum De Papaver Informatie: nmegids.nl/delft.

Vanaf januari, na een kleine verbouwing in de kas van de Botanische Tuin, prijkt de winnende naam 'Spinoza' op het spinnenverblijf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden