Foto: Stan Wagtman
Sporter van de week

Bram zet bij DVC de bloemetjes buiten

Door: Annemarie de Vries

Sporter van de Week

Iedereen die regelmatig bij voetbalvereniging DVC komt weet het. Het clubgebouw is daar altijd schoon en gezellig. Één van de drijvende krachten hierachter is de gepensioneerde Bram Kostense.

Delft - Als je bij DVC aan komt is één van de eerste dingen die je op valt toch wel het gezellige terras met de prachtige fleurende bloembakken. Welke voetbalvereniging heeft dat? Bram Kostense is de drijvende kracht daarachter. Ook het schoonhouden van de kleedkamers en de belijning behoort tot zijn werkzaamheden. "Ik doe het niet alleen hoor" legt hij uit: "Bij DVC hebben we een onderhoudsgroepje van vrijwilligers, als er wat kapot is maken ze het gelijk. We hebben zelfs iemand van 85 die de was doet en de kleding klaar hangt voor de spelers. We leggen die jongens wel in de watten. 'Jullie lijken wel een profclub' horen we regelmatig. Maar ik heb vertrouwen in de nieuwe trainer, dus wie weet hoe we gaan presteren".

Tot zes jaar geleden was Kostense actief bij KFC'71, maar omdat dat op hield te bestaan had hij opeens tijd over. "Mijn dochter en schoonzoon kwamen al jaren hier, dus die vroegen waarom ik niet mee kwam". En zo is het gekomen, sindsdien is hij minimaal drie keer per week bij DVC te vinden, maar soms ook wel vaker. "Mijn vrouw zegt wel eens 'Kun je je bed er niet neer zetten?'" lacht hij. "Maar zo lang ik het kan, blijf ik het doen. Achter de geraniums gaan zitten kan altijd nog wel."

Een voetballiefhebber is Kostense wel te noemen. Maar liefst tot zijn 38e voetbalde hij zelf nog bij DVV Delft en hij is fan van Feyenoord: "Vroeger ging ik vaak naar wedstrijden, maar tegenwoordig eigenlijk niet meer. Laatst heb ik wel met mijn kleinzoon een rondleiding in het stadion gehad, dat was wel erg leuk. Hier bij DVC is de ene helft voor Feyenoord en de andere voor Ajax, maar dat gaat goed samen hoor": lacht hij: "Natuurlijk maken we wel eens geintjes naar elkaar, maar dat gaat altijd op een gemoedelijke manier. In ieder geval zijn we allemaal voor DVC".

DVC wordt wel eens gekscherend de Delftse Vrienden Club genoemd, dit vanwege de goede sfeer en de onderlinge vriendschappen die ontstaan zijn tussen leden en de grote groep betrokken vrijwilligers. Maar dit jaar moet er ook serieus gevoetbald worden. Daarom is Michel Immers aangetrokken als hoofdtrainer. Immers was bij ons ook al eens sporter van de week (samen met zijn broer Marco).

Meer berichten