René van Kooten heeft zin in het nieuwe seizoen. Foto: Ronald Stam
René van Kooten heeft zin in het nieuwe seizoen. Foto: Ronald Stam (Foto: )

Twee musicals dit seizoen voor René van Kooten

Hélène Ouwerkerk

Over een paar weken begint het nieuwe theaterseizoen weer. Voor René van Kooten is dit een lekker vol seizoen met maar liefst twee musicals Evita en Bridges of Madison County. Overdag is er tijd voor René's eigen band 'Shifting daylight'

Zoetermeer - "Ik heb enorm veel zin in dit nieuwe seizoen", zegt René tijdens een kop koffie in de Dorpsstraat. "Evita is een geweldige musical die al lang op mijn verlanglijstje stond. De vorige keer kon ik niet meedoen omdat ik toen Jean Valjean in Les Miserables deed. Nu komt de musical terug en gelukkig weer met Brigitte Heitzer als Evita. Dat is heel mooi. Brigitte is een goede vriendin van mij en een erg goede artiest", zegt René van Kooten die zelf in de huid van Che Guevara kruipt. "Een erg interessante rol. Che is de cynische revolutionair die het leven van Evita van commentaar voorziet. Evita is eerst een heldin maar blijkt toch wat vlekjes te hebben. Che zaait twijfel maar moet dan toch de sympathie van het publiek voor zich winnen. Het is voor mij de uitdaging om het publiek mee te nemen", zegt de musicalartiest. "Evita is en blijft een geweldige musical. Ook al heb je 'Don't cry for me Argentina' al tig keer gehoord. Iedere keer krijg je weer kippevel. De musical gaat op tournee met een 9 man's live orkest. Heerlijk is dat."

's Avonds op tournee maar ook overdag worden de dagen van René ook gevuld met muziek. "Door in een musical te staan, heb ik overdag tijd om nummers te schrijven voor Shifting Daylight. We willen volgend jaar met een nieuwe plaat komen", zegt René. "Die combinatie musical en mijn eigen band bevalt heel goed. Je eigen muziek raakt toch persoonlijk en het is fijn als je dat kan overbrengen op het publiek.

Terug van weggeweest is de musical Bridges of Madison County geproduceerd door Opus One. "Deze musical stond in 2017 twee maanden in het Zonnehuis in Amsterdam. Ik ben erg blij dat we in 2019 met deze voorstelling op tournee gaan", zegt René. "Het is zo'n eerlijke pure productie over de keuze tussen liefde en het leven en moeilijke keuzes die soms moeten worden gemaakt. Als je de Notebook een mooie film vindt dan hou je ook van Bridges over Madison County." René roemt ook de muziek die hij prachtig noemt. "Het is echt een voorstelling die discussie veroorzaakt. Een voorstelling waar je na afloop echt nog over napraat. Ik hou ervan", aldus René.

René van Kooten is met de musical Evita te zien in theater de Veste in Delft van 14 t/m 17 februari. Bridges of Madison County is op 3 juni 2019 in te zien in de Rijswijkse schouwburf. Voor informatie en tickets (voor beide): www.theaterdeveste.nl.

Meer berichten