Werelderfgoed Van Nelle fabriek
Werelderfgoed Van Nelle fabriek (Foto: Nicole Mekel)

Beleef 'In Europa" Open Monumentendagen met Vaartocht naar Werelderfgoed Van Nellefabriek

Op deze Open Monumentendagen vaart u met de (overdekte) boot vanaf de Huszar / voormalige Braatfabriek (Hooikade in Delft), langs de Porceleijne Fles, naar Museum Oud-Overschie voor koffie en bezoek, naar het hoogtepunt Unesco Werelderfgoed Van Nellefabriek.

Hèt Monument van Licht, Lucht en Ruimte en het Nieuwe Bouwen. Daar ontvangt u een speciale rondleiding! We sluiten af met een korte vaartour door historisch Delfshaven en varen over de Trekvaart weer terug naar Delft.

Het thema van de Open Monumentendagen 2018 "In Europa" gaan we tot leven brengen door aandacht te schenken aan het belang van de Schie als aanvoerroute van overzeese produkten vanaf de haven Delfshaven naar Delft. Vanuit Delft werden de produkten verspreid over het achterland en via het netwerk van Hanzesteden kwamen ze terecht in Europa. Ook in de 20e eeuw werden de grondstoffen voor de produktie bij de Van Nellefabriek aangevoerd over het water; de wereldberoemde Koffie, Thee enTabak. Extra bijzonder is dat er een exclusieve korte rondleiding bij de voormalige Braatfabriek (Huszar/ Bacinol) is. De Braatfabriek speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van de Van Nellefabriek aan de Schie en heeft bijgedragen aan haar uitzonderlijke uitstraling.

                                                                                         Programma:

Huszar op Hooikade /Delft verzamelen om 09.45 uur – Vertrek om 10.00 uur

- Korte exclusieve rondleiding rondom voormalige Braatfabriek (waar de markante raamkozijnen van de Van Nellefabriek werden geproduceerd!)
- We passeren de Porceleijne Fles (Royal Delft): het Chinese porselein kwam via Delfshaven Europa binnen.
- VOC- en WIC-schepen meerden aan in de haven van Delft – Delfshaven- en via de Schie werden de overzeese produkten vervoerd en vanuit Delft verspreid over Nederland en Europa (via Hanzesteden)
- Ook de Van Nellefabriek kreeg haar basisprodukten ; Koffie, Thee en Tabak van overzee en wilde dicht bij de haven aan de Schie zitten.

Kosten: € 32,50 pp / € 15,- kinderen tot 12 jaar

Voor meer informatie en boekingen zie de website www.omdrotterdam2018.nl en www.vannellemuseum.com of bel 06-26668727

Meer berichten