vlnr: Guy Verbeek, Fennie Kostense en Maurits Ongkiehong midden tussen de bezoekers tijdens Delft Serveert 2017.
vlnr: Guy Verbeek, Fennie Kostense en Maurits Ongkiehong midden tussen de bezoekers tijdens Delft Serveert 2017. (Foto: De Burgemeesters)

Festivalweekend Delft Serveert komt eraan

Van de Redactie

Na een druk bezochte jubileumeditie in 2017 keert Delft Serveert van 21 tot 23 september terug met een grotere en spectaculairdere editie dan ooit tevoren. Verschillende Delftse ondernemers en initiatieven hebben de handen ineengeslagen en trekken onder leiding van De Burgemeesters alles uit de kast voor de zesde editie.

Delft - Volgend weekend is het Sint Agathaplein vijfentwintig uur geopend en in die uren is er van alles, voor jong en oud, te beleven. Op vrijdagmiddag start het programma om 17.00 uur met de gratis toegankelijke netwerkbijeenkomst voor ondernemend en politiek Delft. Aanmelden is verplicht via www.delftserveert.nl/ondernemersborrel. Om 18.00 uur is de officiële opening met burgemeester Marja van Bijsterveldt en vanaf dat moment is het terrein vrij toegankelijk en geopend voor bezoekers. Met een digitale betaalpas die je op het terrein kunt kopen, kun je bij meer dan veertien Delftse horecaondernemers kleine gerechtjes halen en zo je eigen menu samenstellen. Om 20.30 uur is er een spectaculaire verrassing op het Sint Agathaplein en vanaf 21.00 uur start de eerste feestavond met coverband Captain Midnight XL. Zaterdag start het programma om 14.00 uur en kun je de hele dag genieten van smaakvolle en uiteenlopende proeverijen, live cooking, mooie wijnen, speciaalbieren en nog veel meer van o.a. Moodz, Het Koningshuys, Van Maanen, De Kurk, Steck, Barbecue Exclusief, Swing, De Koperen Kat, Barbaar, Sevenhills, Bakker Suikerbuik. De chef-koks die normaal gesproken verstopt staan in de keuken, staan tijdens Delft Serveert te koken midden tussen het publiek. De tweede feestavond wordt gehost door Steck en daarbij kan je tot 00.00 uur los gaan met: Casa de la muerte, DJ Maesch, Sheewawah, Bony Macaroni en Jams with Benefits. Zondag 23 september is de familiedag van Delft Serveert. Met twee modeshows van Delftse kledingwinkels en van 12.00 tot 17.00 uur een uitgebreid kinderprogramma. Tot 20.00 uur kun je genieten van Delftse culinaire hoogstandjes en lekkernijen. Meer informatie op www.delftserveert.nl.

Meer berichten