Opzoek naar een nieuwe sport? Probeer Roller Derby!

Opzoek naar een nieuwe sport? Probeer Roller Derby!

Op zaterdag 22 september organiseert sportvereniging Rotterdam Roller Derby een open dag voor iedereen van 16 jaar en ouder die van sporten, rolschaatsen en een goede sfeer houdt.

De sport

Roller derby is een full-contact sport op rolschaatsen. Tijdens een wedstrijd van 60 minuten spelen twee teams met ieder 5 spelers (1 jammer en 4 blockers) steeds jams van 2 minuten.

Hierbij probeert de jammer de blockers van de tegenpartij in te halen om punten te scoren. De blockers helpen hun eigen jammer om langs de blockers van de tegenpartij te komen, terwijl zij de jammer van de tegenpartij ook proberen tegen te houden. Dit gaat hard tegen hard en levert een spannende strijd op!

De vereniging

In het achtjarige bestaan van Rotterdam Roller Derby hebben 150 mensen rolschaatsen aangetrokken om de sport te proberen. Mensen met en zonder ervaring op rolschaatsen, mensen met een hele sportieve achtergrond en mensen die altijd een hekel hadden aan sporten. Naast samen hard trainen is het een gezellige club waar iedereen welkom is.

Meedoen?

De open dag vindt plaats op zaterdag 22 september in Sportcentrum West aan de Spaanseweg 2-4. Kijk voor alle informatie in het Facebookevenement (https://www.facebook.com/events/258440958077208/) en meld je aan via rrd.opentraining@gmail.com.

Live wedstrijden

Op zondag 30 september zijn er twee wedstrijden bij te wonen in Rotterdam. Vanaf 12 uur wordt er gespeeld tegen de Hell's Ass Derby Girls uit Straatsburg, Frankrijk. De wedstrijden vinden plaats in Sportcentrum West aan de Spaanseweg 2-4. Toegang: volwassene €8.00 // kinderen 4 - 12 €4.00.

Meer berichten