Demi en Quinten zijn het eerste jongerenduo wat met hun filmpjes een theater promoot. Foto: Robbert Roos
Demi en Quinten zijn het eerste jongerenduo wat met hun filmpjes een theater promoot. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Delfts theater geeft YouTube uit handen

Door: Robbert Roos

Duo neemt YouTube-kanaal over

Demi Wiegman en Quinten van Woggelum zijn helemaal gek van theater. Ze hebben een eigen YouTubekanaal; Theateramateurz waarop ze leuke filmpjes posten en regelmatig een kijkje achter de schermen nemen bij leuke theaterproducties. En dat doen ze zo goed, dat ze vanaf nu het YouTubekanaal van Theater De Veste in Delft een flinke boost mogen gaan geven.

Delft - De liefde voor theater zat er al vroeg in. Al in groep 3 van de lagere school begonnen beiden hun theatercarrière bij het Warm Water Jeugdtheater in Zoetermeer. En dat beviel. Inmiddels zijn beiden 17 en runnen hun eigen YouTubekanaal Theateramateurz. "Voor ons kanaal maken we leuke filmpjes. Een van die items was 'op bezoek bij' waarvoor er ook gefilmd werd bij Theater de Veste." vertelt Quinten. "Zo ontstond het eerste contact met Jasper Weck van Theater De Veste. Nadat we ons filmpje op YouTube gezet hadden bleven we contact houden en vroeg hij ons om het YouTubekanaal van het theater een nieuwe impuls te geven." Dat liet het duo zich geen twee keer zeggen. Demi: "We grepen de kans natuurlijk met beide handen aan. Er is niet een ander theater in Nederland die dit op dezelfde manier aanpakt." Demi en Quinten mogen dan helemaal weg zijn van theater, veel van hun leeftijdsgenoten zijn dat niet. En dat is een gemiste kans volgens beiden. "Met onze films en kijkjes achter de schermen willen we juist laten zien hoe mooi theater is en op die manier theater onder de aandacht brengen bij een jongere doelgroep. Ook geven we regelmatig gratis kaarten weg met toffe winacties." Favoriete artiesten hebben ze genoeg. Karin Bloemen, Simone Kleinsma, maar ook Yentl en de Boer, en Bram van der Vlugt. Aan Paul Groot bewaren ze goede herinneringen. Interviewen gaat ze goed af en is grotendeels zelf aangeleerd. "Het is gewoon een kwestie van goed voorbereiden door research, maar soms ook gewoon doen." Uiteindelijk willen Demi en Quinten een bekend duo worden, maar eerst zetten ze het YouTubekanaal van Theater De Veste op de kaart. "Daarna zien we wel."

Altijd op de hoogte

Demi & Quinten willen het YouTubekanaal van Theater de Veste zo bekend mogelijk maken. In hun filmpjes vragen ze jouw favoriete artiest het hemd van het lijf. Wil jij kans maken op gratis tickets, extra achtergrondinformatie rondom het aanbod van Theater de Veste en meer? Volg Demi & Quinten dan via www.theaterdeveste.nl/youtube en wie weet hoor jij binnenkort; licht uit, spot aan, de show kan beginnen.

Meer berichten