Ensemble Camerata Delft
Ensemble Camerata Delft (Foto: André Seesink)

Delfts viooltalent bij Camerata Delft in ‘Herfst met Hawijch’

Op zaterdag 13 oktober 2018 geeft Camerata Delft een bijzonder concert in de Oud-Katholieke Kerk. Soliste is de jonge, uit Delft afkomstige, violiste Hawijch Elders.

Hawijch won prijzen op diverse concoursen, waaronder het Nationaal Vioolconcours Oskar Back en het prestigieuze internationale concours 'Rodolfo Lipizer' in Italië. Ondanks haar jonge leeftijd soleert zij al regelmatig bij de grote orkesten zoals het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Bij ensemble Camerata Delft is zij nu te gast in een sprankelend familieconcert, dat in het teken staat van Winter, Herfst en Storm op zee! Het concert begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur, zodat het ook voor de jongste kinderen toegankelijk is.

Herfst met Hawijch
Je hebt er vast wel eens van gehoord: ‘De vier jaargetijden’ van Antonio Vivaldi. Een muziekstuk dat tegenwoordig ongekend populair is: vier seizoenen voor viool en strijkorkest.
Maar hoe klinkt dat eigenlijk, ‘de herfst’ als muziek? Hoe heeft Vivaldi een overvloedige oogst in muzieknoten kunnen vangen? Een jacht? Een stormachtige wind?

Aan de hand van Vivaldi’s eigen teksten en met de jonge Delftse violiste Hawijch Elders als solist in Herfst en Winter, gaan we in dit concert op zoek naar antwoorden en nieuwe vragen. Klinkt de herfst van vroeger anders dan die van nu? Klinkt het in de natuur anders dan in de stad?
Een zeestorm, fluitend om je oren, eb en vloed, hoe zou je dat ‘vertalen’ in muziek?
Hoe doet een componist dat, hoe doet een violist dat, hoe doet Camerata Delft dat? Beleef het mee op 13 oktober!

Zaterdag 13 oktober 2018 - 19.00 tot 20.15 uur - Oud Katholieke Kerk - Bagijnhof 21 – 2611 AN Delft
Toegang € 20,- / Vrienden van Camerata Delft € 15,- / Kinderen € 5,-
Reserveren: reseveren@cameratadelft.nl of telefonisch via 06-20328700.

Kamermuziekensemble Camerata Delft brengt op bijzondere locaties oude meesterwerken uit de barokmuziek samen met hedendaagse composities en eigen arrangementen. Concerten die de fantasie prikkelen, uitvoeringen die inspireren en nieuw geluid geven aan oude muziek.

www.cameratadelft.nl

Meer berichten