Playground Tanthof feestelijk in gebruik genomen

Afgelopen woensdag is een derde speelveldje in Delft als Krajicek playground in gebruik genomen. Scholarshipper Rik begeleidt elke woensdag van 14.00 - 17.00 uur de sport- en spelactiviteiten op de playground in het Tanthof.

Richard Krajicek
In samenwerking met de Delft voor Elkaar, de Richard Krajicek Foundation en de gemeente Delft zijn drie speelpleinen in Delft omgedoopt tot Krajicek playgrounds. Woensdag 26 september was het speelplein van basisschool De Bron, Angolastraat 3 in Tanthof, aan de beurt. Alle veldjes zijn inmiddels feestelijk geopend en er worden structureel sport- en spelactiviteiten georganiseerd.

Scholarshippers
De sport- en spelactiviteiten op de Krajicek playgrounds worden begeleid door scholarshippers. Dat zijn enthousiaste, gemotiveerde en behulpzame jongeren van 15 jaar en ouder. Ze worden begeleid door de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar en zetten zich minimaal 100 uur in op een playground bij hen in de buurt. In ruil voor hun inzet betaalt de Richard Krajicek Foundation (een deel van) hun studiekosten.

Beweeg Wijs – speelplein
Door samenwerking tussen Basisschool de Bron en Delft voor Elkaar wordt het Krajicek playground in Tanthof ook gebruikt als Beweeg Wijs speelplein. Beweeg Wijs is een erkend programma om bewegen en spelen een kwaliteitsimpuls te geven. Onderdeel van de methode zijn aangebrachte kleurenzones op het schoolplein. Bij elke kleurenzone horen specifieke activiteiten die afgestemd zijn op de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Basisschool De Bron heeft het speelplein laten verven.

Meer informatie
Wie meer wil weten over de playgrounds of ook scholarshipper wil worden kan contact opnemen met Delft voor Elkaar en vraagt naar de buurtsportcoaches. Dat kan via 015-7600200 of info@delftvoorelkaar.nl.

Meer berichten