Het enthousiasme was zowel bij deelnemers als bezoekers groot.
Het enthousiasme was zowel bij deelnemers als bezoekers groot. (Foto: Organisatie De Verbeelding)

De Verbeelding Pijnacker goed bezocht

Door de redactie

Al 25 jaar een feestje

De weergoden moeten ongelofelijk veel van De Verbeelding houden. Wéér was het het mooiste weer van de wereld tijdens het afgelopen tweedaagse kunst- en cultuurweekend. En dat had echt wel anders kunnen zijn; vorige week vrijdagavond werd de cultuurroute in de Groenzoom afgelast vanwege harde wind en regen.

Pijnacker-Nootdorp - Met het heerlijke septemberzonnetje pakten duizenden mensen de fiets en trokken langs de 28 bijzondere locaties waar kunst te bewonderen was van 80 kunstenaars en woonden optredens bij op één van die locaties. Er waren zelfs mensen uit Maastricht gekomen om van De Verbeelding te komen genieten.

"Er is zo véél, we kunnen het bijna niet aan", verzuchtten een paar bezoekers. Maar dat is misschien zelfs de kracht van het enorme aanbod. Zo veel kunst, en zo veel mooie optredens, het is een soort snoeppot waarin je kunt grabbelen en eruit vissen wat je mooi vindt. Wat op dag één niet lukt, kun je misschien op dag twee doen. Martin Bril schreef ooit: 'Je mist meer dan je meemaakt. Helemaal niet erg.' En zo is het…

De Verbeelding, die dit jaar haar 25e verjaardag vierde, vierde dat met een prachtige opening op vrijdagavond in Theater CulturA in Nootdorp. Voorzitter Piet van Adrichem zette daar twee Verbeelders van het allereerste uur in het zonnetje: Mieke van der Kuij en Theo van den Bulk. Beiden kregen een prachtig kunstwerk aangeboden voor hun tomeloze inzet. Daarna gaf Pop-Up Dance een indrukwekkende dansvoorstelling.

De geëxposeerde kunst was van hoog niveau en buitengewoon divers: van leemschilderijen tot keramiek, van metaalwerk, tot vilt. Op veel locaties vonden optredens plaats op het gebied van zang, dans, muziek, theater en vertelkunst. Een concept waarmee De Verbeelding vorig jaar is begonnen en dat overal veel publiek trok. Hoewel je sommige optredens, zoals de prachtig Gaelic zingende en harp spelende Anke Rutten meer publiek had gegund. Bij anderen was het weer zo druk dat het achterin niet goed te verstaan was.

De Verbeelding wordt ieder jaar meer een evenement voor iedereen van alle leeftijden. Dat begint al bij de baby's die muziek maken tijdens Muziek op Schoot en de kindervoorstelling voor kleuters, het schminken en knutselen op het Raadhuisplein. De creamarkt, gave bands en terrassen trokken publiek van 0 tot 100, waarbij een kleuter tot 's avonds laat stond te dansen op de reggaeklanken. Met een drankje en hapje in de hand was buitengewoon gezellig op het Raadhuisplein.

Als extra lekkere kers op de taart was er op zaterdagavond een meer dan bijzonder concert van Beth en Flo in de Dorpskerk. Meer dan driehonderd mensen genoten van het energieke optreden van de dames, die midden in hun prachtige pianospel plotseling de look-a-like van hun held Brahms in de zaal zagen zitten en Steven Duursma – de gelukkige – van heeeeel dichtbij persoonlijk toezongen.

Meer berichten