Actiefoto van Nick, die mede dankzij zijn sponsor Dita altijd in de beste spullen loopt (Foto: Ruud Stolk).
Actiefoto van Nick, die mede dankzij zijn sponsor Dita altijd in de beste spullen loopt (Foto: Ruud Stolk). (Foto: Ruud Stolk)
Sporter van de week

Nick wil slagen bij HC Rotterdam

Door: Stan Wagtman

Sporter van de Week

Nick van Trigt (19) hockeyt al zijn hele leven. Op jonge leeftijd begon hij bij HCP in Pijnacker, om vervolgens over te stappen naar HC Rotterdam. Daar is hij bezig aan zijn tweede seizoen in het eerste elftal, waar hij hoopt zo snel mogelijk een vaste plaats te verdienen.

Nootdorp - Een hockeyfamilie, zo kun je de familie van Trigt wel noemen. "Sinds ik kan lopen sta ik al op het hockeyveld. Mijn vader heeft altijd op hoog niveau gehockeyd en mijn moeder hockeyde ook. Ik ben er dus echt mee opgegroeid.", aldus Nick. Het fanatisme heeft hij dan ook niet van een vreemde: "Vanaf mijn vijfde gaf mijn vader me al training. Voor je zesde mocht je vroeger namelijk nog niet op hockey. Sommigen verklaarden hem toen voor gek, maar kijk eens waar ik nu sta. Het heeft echt zin gehad."

Uitdaging

Sportpark de Groene Wijdte in Pijnacker is waar het allemaal begon voor Nick: "Op mijn zesde begon ik bij HCP in Pijnacker, waar ik tot mijn tiende heb gespeeld." Na een toernooi met zijn team, waar hij een goede indruk maakt, wordt hij gevraagd om bij HC Rotterdam te komen spelen. "Dat kwam heel goed uit. Ik miste de uitdaging. Op een gegeven moment heb je toch wel door dat je iets beter bent dan je teamgenoten.", aldus Nick, die ten tijden van zijn overstap pas 10 jaar oud was. Inmiddels speelt Nick alweer negen jaar bij HC Rotterdam: "Ik begon in de D-jeugd en heb alle jeugdelftallen doorlopen. Sinds vorig jaar speel ik in het eerste."

Grote stap

HC Rotterdam speelt in de Hoofdklasse, de Eredivisie van de hockey. De stap naar het eerste bleek dan ook best pittig: "Het niveau is zóveel hoger dan bij de jeugd. Het tweede elftal speelt ook hoog, maar toch was het wennen. Ik heb vroeger wel wedstrijden in jeugdelftallen van het Nederlands Elftal gespeeld, maar de Hoofdklasse is echt andere koek." Het eerste jaar was er dan ook vooral ééntje om aan het niveau te wennen: "Maar dit seizoen voel ik dat ik er dicht tegenaan zit. Ik ben inmiddels ook één van de vijf spitsen." Toch kijkt Nick, die kort geleden zijn opleiding accountmanagement afrondde, ook op zijn eerste jaar met een goed gevoel terug: "We werden derde in de Euro Hockey League. Het stadion zat helemaal vol en ik mocht zelfs minuten maken. Dat gaf echt een kick."

Vriendengroep

In het eerste elftal speelt Nick met grote namen, onder wie Jeroen Hertzberger: "Hij was vroeger al mijn voorbeeld. Na een tijdje ga je het normaal vinden om met hem te spelen, maar dat is het natuurlijk niet." Nick heeft zijn plek inmiddels wel gevonden: "We zijn echt een vriendengroep. Je ziet elkaar zo veel, dat je bijna een soort familie van elkaar bent. Door het hockey moet ik weleens een feestje afzeggen, dus ik ben blij dat ik het binnen het team ook naar mijn zin heb."

Meer berichten