De Night at the Museum for Kids was vorig jaar en groot succes.
De Night at the Museum for Kids was vorig jaar en groot succes. (Foto: )

Voorverkoop Night at the Museum for Kids begint dit weekend

Op zaterdag 27 oktober vanaf 16:00 barst de tweede Night at the Museum for Kids los, het creepy culturele avondje op en rond het Sint Agathaplein. Night at the Museum for Kids is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar én hun ouders, en is de ideale combinatie tussen een spannende avond voor de kinderen en een eerste kennismaking met kunst en cultuur. Vorig jaar beleefde de avond met 6,000 bezoekers een stormachtig eerste succes. Dit jaar is gekozen voor het thema "Fairy Tales and Ghost Stories ".

Delft - Museum Prinsenhof Delft, het Prinsenkwartier, Museum Paul Tetar van Elven en het theater van Madame de Berry openen hun deuren om de kinderen een spookachtig leuke avond te geven. Ook Stadsgevangenis 't Steen op de Markt – de sinistere plek waar de moordenaar van Willem van Oranje Balthasar Gérards werd gefolterd en gemarteld – kan bezocht worden. De VAK en Atelier Indrukwekkend geven acte de présence op het Sint Agathaplein, en in Molen de Roos vind je onder anderen een spannende verhalenverteller, en activiteiten georganiseerd door Science Centre. Er is daarnaast een bomvol programma met workshops, bingo, kinderdisco, spookhuis, muziek, griezelbioscoop, speurtochten, schimmenspellen, verhalenverDelfttellers en kunst die eenieders hartslag tot ongekende hoogte op zal jagen. Voor de ouders is er de ORIGINAL market in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft. Bovendien kan de fonkelnieuwe tentoonstelling "Willem van Oranje is hier" bezocht worden. Omdat griezelen en een lege maag elkaar slecht verdragen staan er foodtrucks en kramen op het plein klaar.

Om Night at the Museum for Kids te bezoeken is dit jaar een passe-partout nodig dat bestaat uit een blauw glow-in-the-dark armbandje. Een passe-partout kost €2,50 per persoon. Op vertoon van je Delftpas is een passe-partout gratis! Vanaf zaterdag 13 oktober zijn de passe-partouts te koop bij Museum Prinsenhof Delft, online zijn ze reeds te koop via www.nightatthemuseumforkids.nl.

De organisatie van Night at the Museum for Kids heeft aangegeven dat het vragen van een kleine vergoeding noodzakelijk was om het evenement te kunnen organiseren maar belooft dat de bezoekers er meer dan genoeg voor terugkrijgen. Tijdens de avond is het alleen mogelijk om met pinpas te betalen. Op de website en op de Facebookpagina is binnenkort meer informatie te vinden over het exacte programma van de Night at the Museum for Kids.

Meer berichten