Foto van gisterochtend na het tot nu toe laatste incident in de Breestraat.
Foto van gisterochtend na het tot nu toe laatste incident in de Breestraat. (Foto: Annemarie de Vries)

Verdachte aangehouden in verband met schietincident

De recherche heeft op woensdagochtend 10 oktober in Amsterdam een 26- jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij incidenten op 16 september in het centrum van Delft. Dit meldt het OM.

Amsterdam - De 26- jarige man wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij verschillende incidenten die op zondagochtend 16 september gebeurden in de binnenstad bij coffeeshops in de Breestraat en de Peperstraat. Om 5.55 uur werd toen geprobeerd te schieten op coffeeshop The Game in de Breestraat, maar het lijkt erop dat daarbij het wapen weigerde. Om 7.15 uur werd geprobeerd te schieten op coffeeshop the Future in de Peperstraat, wat weer niet lukte. Om 8.30 uur kwam opnieuw iemand aan met een wapen bij the Game in de Breestraat. Ditmaal werden meerdere kogels afgevuurd op de gevel. Van de drie incidenten zijn in verschillende opsporingsprogramma's camerabeelden vertoond.

Na de aanhouding zijn op twee locaties in Amsterdam doorzoekingen geweest. De verdachte zit in beperkingen, daarom kan er op dit moment inhoudelijk niet worden ingegaan op de bevindingen uit het onderzoek. Waarschijnlijk vrijdag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Rechercheonderzoek

In Delft zijn het afgelopen half jaar meerdere geweldsincidenten geweest. Het onderzoek naar al deze incidenten is in volle gang en de recherche is nog steeds gebaat bij tips en getuigen. Heeft u informatie? Neem dan contact op met 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meer berichten