Vorig jaar vermaakten de kinderen zich opperbest bij de Night at the Museum for Kids (Foto: Fred Leeflang).
Vorig jaar vermaakten de kinderen zich opperbest bij de Night at the Museum for Kids (Foto: Fred Leeflang). (Foto: Fred Leeflang)

Tweede Night at the Museum for Kids

Door Annemarie de Vries

Wegens succes herhaald

Organisatoren René Jacobs, Nina Voets en Vian Paashuis steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Na een paar jaar de museumnacht in Delft georganiseerd te hebben, maakten ze er vorig jaar voor het eerst een kinderversie van: 'Night at the Museum for Kids'. Voets: "We hadden geen idee wat we ervan moesten verwachten, maar uiteindelijk kwamen er 6000 bezoekers, dus dat moesten we gewoon weer doen."

Delft - Zaterdag 27 oktober van 16.00 tot 22.00 uur barst het spektakel los. Wat goed was blijft en wat beter kan wordt beter. Zo zijn er dit jaar nog meer deelnemende locaties en genoeg te eten. Jacobs: "We zorgen vooral voor voldoende eten, dat was vorig jaar krap en een lege maag is niet fijn. Er zijn foodtrucks met voor elk wat wils, dus mensen hoeven niet van tevoren te eten, dat kan bij ons."

De activiteiten, zoals een griezelbioscoop, dj-workshop, interactieve projecten, tasjes maken, vertellers en nog veel meer, concentreren zich voornamelijk rond het St. Agathaplein, zodat alles lekker dichtbij elkaar is. Voets: "Mijn tip is, ga eerst naar het Agathaplein en vind vanaf daar je weg. Nog beter is om nu alvast een ticket te kopen bij het Prinsenhof met een programmaboekje, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan." Vorig jaar waren alle activiteiten gratis, dat lukte dit jaar niet meer, maar €2,50 per persoon is nog heel weinig natuurlijk. "Bovendien" voegt Nina Voets toe: "voor Delftpashouders is het wel gratis. We willen namelijk wel dat iedereen mee kan doen. Dat was vorig jaar ook echt het leuke van het evenement. Er waren ook veel kinderen die normaal niet zo vaak in een museum komen. Dat willen we echt mogelijk blijven maken."

Madeleine de Bruin is een nieuw gezicht in het organiserend comité, zij is verantwoordelijk voor de productie. En daarin is ze niet de eerste de beste, want zij doet dit ook voor het Delft Fringe festival. "Ik vind het geweldig om te doen en vooral ook spannend, ik heb er erg veel zin in". Is er eigenlijk een rolverdeling? Voets: "Ik doe het programma en Vian de promotie." "Ik doe de administratie, het saaiste deel, maar ik zie er ook het saaist uit" lacht Jacobs. Hoe dan ook, het enthousiasme straalt van de organisatoren af. "We hebben er zin in" zeggen ze eensgezind.

Voets: "Wat ook zo leuk is dat er zoveel instellingen belangeloos meewerken. Zoals de vrijwilligers van Museum Tetar van Elven, die zich helemaal in vol ornaat verkleed hadden, zo leuk is dat. Trouwens veel kinderen en zelfs ouders hadden zich ook verkleed vorig jaar. Zou leuk zijn als ze dat weer doen." 'Fairytales en Ghoststories' is het thema van dit jaar. Ook Molen de Roos is, naar net bekend is geworden, dit jaar van de partij. De kinderen kunnen daar onder andere luisteren naar molensprookjes. Het wordt in ieder geval een spannende avond, dat is zeker. "Spannend voor ons en spannend voor de kinderen," lachen de organisatoren.

Voor het programma zie: www.museumnachtdelft.nl

Meer berichten