Foto: Thomas Zwart

Ontdek de ontwikkeling van techniek

Door: Robbert Roos

Science Centre Delft

Op zaterdag 28 oktober laat het Science Centre Delft de laatste innovaties zien tijdens de Wetenschapsdag. Dit jaar is het thema 'The Evolution of Science.' Op de Wetenschapsdag zie je niet alleen de geschiedenis van techniek, maar ook de ontwikkelingen tot nu. Daarnaast kun je alles te weten komen over de laatste ontdekkingen die zijn gedaan door TU Delft en Delftse (techniek)bedrijven.

Delft - Op de foto met een uitvinder als Antonie van Leeuwenhoek, of dé perfecte foto maken voor Instagram? Het kan allemaal bij Science Centre Delft. "We doen natuurlijk elk jaar mee met het landelijke Wetenschapsweekend, maar dat is een landelijk evenement. De Wetenschapsdag is echt een Delfts feestje." vertelt Lonneke van Science Centre Delft. "Een jaarlijkse traditie op de laatste zondag in oktober. Om iedereen, van jong tot oud, enthousiast te maken voor techniek." Want techniek is niet meer weg te denken uit ons hedendaagse leven. Denk je dat mineralen bijvoorbeeld een suffig hoopje stenen is? Sommige van die mineralen zijn onmisbaar voor de fabricage van jouw smartphone of de laatse VR-bril. En wie had gedacht dat de vondst van professor Beijerinck zou leiden tot iets nieuws als BioDiesel? De dag is interessant voor jongeren maar ook ouderen. Je bent immers nooit te oud om met nieuwe technieken om te gaan en mee te experimenteren? "Dat kan bij het Science Centre spelenderwijs." legt Lonneke uit. "Veel van onze opstellingen zijn interactief zodat je zelf in de praktijk kunt proberen hoe iets werkt." Aan de Wetenschapsdag werken ook verschillende Delftse bedrijven mee. "Allemaal hebben ze een link met techniek en laten bij ons hun laatste technologische ontwikkelingen zien. Erg interessant, en je hebt volop de gelegenheid om vragen te stellen." Tijdens de Wetenschapsdag zijn er verschillende workshops te volgen en zijn ook de Botanische Tuin en The Green Village geopend. De Wetenschapsdag duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur. Entree Wetenschapsdag Science Centre Delft is gratis. Kijk voor meer informatie op www.tudelft.nl/wetenschapsdag.

Tours in Green Village

Als je wilt zien hoe de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en autonome auto's in de praktijk worden gebracht, breng dan een bezoek aan The Green Village. Een speciale bus voor de hoofdingang brengt je er naartoe en haalt je ook weer op. Ook is er een rondleiding door het Mineralogisch en Geologisch museum met een Virtual Reality tour over 'Het geheim van de mijn'. Tijdens de rondleiding in de speciale Beijerinckkamer kom je alles te weten over deze beroemde professor.

Meer berichten