Fit blijven kun je overal, ook in de achtertuin, zoals van Peppen laat zien.
Fit blijven kun je overal, ook in de achtertuin, zoals van Peppen laat zien. (Foto: privé-collectie)
Sporter van de week

Delft blijft speciaal voor Van Peppen

Door: Stan Wagtman

Sporter van de Week

Jarenlang hebben we Delftenaar Ard van Peppen bij zijn ploegen de linkerflank zien bestrijken. Maar inmiddels is het al zo'n vijf maanden geleden dat de oud-speler van Vitesse Delft en DHC, namens Roda JC, zijn laatste wedstrijd als profvoetballer speelde. Toch heeft de linksback de hoop op een nieuwe club nog niet opgegeven.

DELFT - De carrière van Ard van Peppen begon al op jonge leeftijd, bij de plaatselijke club Vitesse Delft: "Ik begon daar in de f'jes. Mijn vader heeft ook bij Vitesse Delft gevoetbald, dus dat ik daar terecht kwam was niet zo raar." Al snel werd Van Peppen gescout: "Op mijn negende ging ik al naar Sparta, toen ik nog linksbuiten was. Uiteindelijk ben ik via DHC, Feyenoord en Excelsior in het betaald voetbal terecht gekomen." Hierna zouden nog clubs uit andere delen van het land volgen: "Toen ik bij de Graafschap en RKC Waalwijk speelde was de afstand nog wel te rijden, maar toen ik in Limburg bij Roda JC ging voetballen, moesten we wel verhuizen", aldus Van Peppen.

Delftse periode

De jonge van Peppen is actief, en niet alleen met voetbal: "Van jongs af aan sportte ik altijd al veel. Ik heb bijvoorbeeld ook getennist in Delft. Dat was leuk, maar ik vond voetbal toch eigenlijk altijd wel leuker." Op het voetbal- en tennisveld deed Van Peppen van zich spreken, maar ook school nam hij serieus: "In 2003 heb ik mijn vwo-diploma gehaald op het CLD in Delft. Ik vond toen al dat je naast het voetbal altijd wel iets moet hebben waar je op terug kunt vallen als je het niet redt. Ik ben daarna niet direct verder gaan studeren, omdat ik me op het voetbal wilde focussen", aldus van Peppen. Toch heeft hij naast het voetbal een HBO-studie afgerond, waar hij blij mee is: "Topsportmanagement en ondernemerschap. Dat was via de spelersvakbond goed geregeld."

Toekomst

Maastricht is nu de woonplaats van Ard van Peppen: "Even terugrijden is gezien de afstand niet te doen, maar ik kom nog regelmatig in Delft. Al onze familieleden en vrienden wonen er." Desondanks zit een snelle terugkeer naar Delft er voorlopig nog niet in voor de familie Van Peppen: "Mijn vriendin werkt in een vijfsterrenhotel in Maastricht, dus dat willen we niet opgeven. Wel hebben we pas een huis gekocht in Rijswijk-Buiten. De bedoeling is om ooit nog terug te keren."
De bedoeling, want ook een zijn voetbalcarrière heeft hij nog niet uit zijn hoofd gezet: "Alleen heb ik er geen hele hoge verwachtingen meer bij. De club waar ik zou gaan spelen moet aan te rijden zijn vanaf Delft of Maastricht, tenzij het een avontuur is waarvoor we bereid zouden zijn dat op te geven." Toch verveelt Van Peppen zich niet: "Ik heb een dochter en heb kort geleden een voetbalschool, genaamd De Voetbaltenten, opgezet met een oud teamgenootje. De dagen kom ik wel door."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten