De glazen sandwich-vloer
De glazen sandwich-vloer (Foto: )

Schommel en vloer van glas bij TU Delft

De groep Building Engineering van de TU Delft stond met twee zelfgemaakte, grote glasconstructies op de grootste glasbeurs ter wereld: de Glasstec in Düsseldorf. Ze presenteerden de Glass Swing (een schommel van glas) en een Glass Sandwich (een dubbele glazen vloer)

Delft - De schommel is een doorontwikkeling van het glazen staven concept. Deze massief glazen staaf/kolom is voor het eerst toegepast in de Glass Truss Bridge, te zien op de Green Village op de campus van de TU Delft. Voor de Glasstec is met deze "staven" een bijzondere boogvormige constructie berekend en vervolgens in elkaar gezet: een glazen schommel. de Duitse firma Schott, leverde de glazen staven en cilinders.

De tweede ontwikkeling een nieuw type constructie voor een glazen vloer; the Glass Sandwich. Niet één dikke glasplaat maar twee dunne glasplaten op afstand gehouden door glazen cilinders gemaakt door firma Schott. Na een aantal proeven op kleinere platen zijn er voor de Glasstec drie panelen van 6 bij 1,5 meter (dik 200 mm) in het Stevin II lab in Delft vervaardigd.

Meer berichten