Foto:

Dromen in de Herfst, ga met me mee naar de dagen van weleer

Herfstsymfonie. Als de bladeren vallen doet dat iets met iedereen, in deze tijd worden de mensen wat milder. Onwillekeurig gaan je gedachten terug naar de tijd van vroeger, naar je jeugdjaren toen je zorgeloos door het leven ging.

Delft - Er zijn mensen die de herfsttijd het mooiste vinden, de bomen zijn hun blad aan het verliezen, de kleding wordt anders. De vakantieliefdes doven of bloeien juist op in de gezellige tijd, waar in de dagen steeds korter worden. Je gaat naar de bioscoop, besproken plaatsen op de achterste rij, weet u het nog hand in hand, zitten vrijen zodat je niet meer weet wat voor film het geweest was? Ik ben (ongewild) getuige geweest van het volgende, waargebeurde verhaal. Een soort dialoog:

Op een prachtige avond liep ik te wandelen langs de grachten toen er een jong paartje voor mij liep die volkomen in elkaar opgingen. Het was allemaal heel toevallig, maar je denkt bij zoiets aan je eigen jonge tijd en blijft geboeid luisteren. Zij was Sylvia en hij Peter en nogmaals, ik kon het echt niet helpen dat het fluisterende gesprek, in de roerloos stille avond duidelijk hoorbaar was. Ik wou eerst niet luisteren, maar het werd zeer interessant dat ik het u niet wil onthouden.

"Hou je van me Sylvia."

"Ja schat dat weet je toch."

"Hou je veel van me."

"Ja jongen"

"Hou je heus veel van me?"

"Ja vent! Heus heus heus."

Een stilte volgde. Ik dacht: misschien begint ze het zat te worden toen ik hem hoorde vragen: "Heb je nooit van een ander gehouden?"

"Nooit!"

"Dus je houdt echt van me."

"Ja lieveling."

"Van mij echt alleen?"

"Ja."

Een innige omhelzing volgde. Zij kusten elkaar, daarna een diepe zucht.

Spiegel: Toen ben ik een zijstraat ingelopen. Ik hield mij zelf een spiegel voor, vroeger hebben wij dit zelf meegemaakt, hoe graag zouden we het over willen doen? Toen ik thuis kwam keek ik naar mijn vrouw, ik vroeg haar "Hou je nog van me."
Ze keek me heel verbaasd aan. Ik zei nog: "Ik wel van jou, heel veel zelfs."

Zij zei: "Neem een aspirientje je lijkt me wat koortsig."

Meer berichten