Kinderen vluchten met hun familie of alleen voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen.
Kinderen vluchten met hun familie of alleen voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. (Foto: Unicef)

Bridgen voor het goede doel op 1e Delftse Unicefdrive

Komende maand organiseert UNICEF een landelijk bridgetoernooi: ‘Harten Troef voor kinderen’. Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden rondom 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind.  Doel van Harten Troef is het bijeenbrengen van geld voor hulp aan vluchtelingenkinderen.

In meer dan vijftig plaatsen - nu voor het eerst ook Delft - doen bridgespelers hieraan mee. In Delft organiseert Bridgeclub Prometheus deze bridgedrive op zondagmiddag 18 november in Wijkcentrum De Vleugel. ‘Iedereen die wil kan meedoen’, aldus voorzitter Marian Reijmers. ‘Bridge is een goede hersentraining en de inspanning geeft ontspanning. Mensen kunnen gezellig samenkomen én het is voor een goed doel. Win-win!’. De totale opbrengst van deze middag gaat naar Unicef. ‘We hopen een mooi bedrag bijeen te brengen en daarnaast hopen we er een gezellige middag van te maken die voor herhaling vatbaar is. Wie weet organiseren we dan volgend jaar de 2e Delftse Unicefdrive!’.

In Delft vindt het bridge-evenement plaats op zondagmiddag 18 november om 13.30 uur in Wijkcentrum De Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4. De kosten zijn € 30,- per paar. Aanmelden kan door vóór 11 november te mailen naar unicefdrive@bridgeclubprometheus.nl.

Meer berichten