Foto: Philip Beesley and Alex Willms

Kijken, luisteren, verwonderen en meer

Door: Annemarie de Vries

Festival Highlight

Kijken, luisteren, voelen, proberen, genieten en verwonderen, dat alles kun je op zaterdag 17 november bij het spiksplinternieuwe echt Delftse festival Highlight.

Delft - Het valt niet mee op uit te leggen wat Highlight nu eigenlijk is. Je moet er bij zijn om het te begrijpen. Highlight springt eigenlijk in het gat dat de museumnacht heeft achtergelaten nu dat is veranderd in Night at the Museum for Kids. Het is dan ook van dezelfde makers, dus dat belooft wat. Omdat Highlight vooral gaat over techniek en kunst en daarom helemaal past in Delft, de stad van de TU Delft, is Teun Verkerk van het Science Centre nauw betrokken bij de programmering.

Volwassen programma

Verkerk: "Het programma is zeer geschikt vanaf ongeveer veertien jaar. Maar dat betekent niet dat je je kinderen moet thuis laten, hoor. Die zullen zich ook prima vermaken. We hebben alleen geen speciale kinderactiviteiten." Het Science Centre is slechts één van elf locaties waar het festival plaats vindt. Ook bijvoorbeeld Theater de Veste waar de opening door wethouder Bas Vollebregt plaats vindt en OPEN doen mee.

Wat is er te zien

Ja, wat eigenlijk niet? Het gaat over architectuur, over mode, virtual reality, kunstmatige intelligentie en hoe ziet de ideale baby er eigenlijk uit en hoe kun je dat weten? En kan een computer eigenlijk al een net zo mooi kunstwerk maken als een mens als je hem vol stopt met bestaande kunst en daar algoritmes voor maakt? Een soort menselijke computer? Kom het zelf ontdekken. Organisator Nina Voets: "Mensen moeten naar Highlight gaan als een avondje uit. Het wow-effect ondergaan, dat je je af vraagt of je ogen je bedriegen. Dat je denkt: 'hoe hebben ze het in godsnaam voor elkaar gekregen?."

Enthousiasme

De organisatie heeft de nodige voorbereiding in de organisatie zitten en is niet over één nacht ijs gegaan. Als het enthousiasme van de bezoekers een fractie is van het enthousiasme van de organisatie, is het festival al geweldig geslaagd.

Praktisch

Het festival is zaterdag 17 november van 16.00 tot 23.00 uur op elf locaties in de stad. Er zijn nog enkele Early Bird tickets verkrijgbaar voor €15,00, daarna kost een passe-partout €17,50. Meer informatie is te vinden op de website, waar u ook het totale programma kunt downloaden. Op de site van Theater de Veste vindt u een voorproefje van het videospel waar u als bezoeker interactief aan mee doet.

www.highlightdelft.nl en www.theaterdeveste.nl

Meer berichten