Foto: Annemarie Laan

LEGO inzamelen voor zieke kinderen

Door: Annemarie Oorthuizen

Op naar de 1000 zakjes LEGO!

Delftenaar Michiel de Ruijter zamelt dit jaar LEGO Polybags in voor kinderen, die opgenomen zijn in kinderziekenhuizen. Als fervent LEGO-fan weet De Ruijter hoe je door het bouwen met deze gekleurde blokjes even helemaal in het moment kunt zijn. Dat is precies wat hij de kinderen, die soms acuut en soms langer zijn opgenomen, toewenst: even vergeten dat ze ziek zijn.

DELFT - Toen Michiel de Ruijter een paar maanden terug begon met de inzamelingsactie had hij de hoop dat hij 200 tot 300 Polybags zou verzamelen. Inmiddels heeft hij tegen deze verwachtingen in al bijna 900 zakjes mogen ontvangen! "Het zou helemaal te gek zijn als we de 1000 halen", geeft Michiel aan.

Het inzamelen vindt plaats bij hem thuis in de wijk Tanthof. Zijn werkkamer staat nu vol met kartonnen dozen gevuld met de ingezamelde Polybags. De zakjes worden gedoneerd door zowel bedrijven als particulieren. De ene keer wordt er een zakje bij hem door de brievenbus gestopt, de andere keer ontvangt hij met de post een doos vol met zakjes. Soms zit er ook een persoonlijk geschreven briefje bij van iemand die hem succes wenst. Die briefjes kan hij erg waarderen en geven hem nog meer motivatie rondom de actie.

Polybags zijn de welbekende zakjes van LEGO die je gemakkelijk cadeau kunt doen. De naam komt van het materiaal waar de zakjes van gemaakt zijn, dit is namelijk polyethyleen. Deze zakjes zijn uitermate geschikt om straks uit te delen in de kinderziekenhuizen, omdat ze gesloten zijn en zo de hygiëne gewaarborgd kan worden.

In de dagen vlak voor de Sinterklaasviering brengt Michiel de ingezamelde Polybags zelf langs bij de kinderziekenhuizen waar hij mee samen werkt. Tot nu toe zijn dit het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht en het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen. De Ruijter: "De kinderen mogen de LEGO-setjes uiteraard mee nemen als ze weer naar huis gaan, het is hun cadeau".

Draag een bouwsteentje bij

De inzamelingsactie 'Draag een Bouwsteentje bij' is geïnitieerd door Michiel de Ruijter van de LEGO-fanwebsite bouwsteentjes.info, in samenwerking met de LEGO-community in de Benelux. Het doneren van (nog gesloten!) Polybags met LEGO of LEGO DUPLO kan nog tot 30 november 2018. Elke Polybag die later binnen komt zal bewaard worden voor volgend jaar. Stuur ze op of breng ze langs bij 'Draag een Bouwsteentje bij', t.a.v. Michiel de Ruijter, Ghanastraat 10, 2622 GJ, Delft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden