St Johns College Choir 2018
St Johns College Choir 2018 (Foto: Nick Rutter)

Kerstconcert St. Johns College Choir

Voor de zesde keer alweer komt het wereldberoemde St. Johns College Choir uit Cambridge, één van Engelands meest vermaarde koren, weer naar Delft voor een kerstconcert. Dat zal zijn op dinsdagavond 18 december in de Maria van Jessekerk.

Delft - Engeland is het land van de tradities. De twee overgebleven jongenskoren uit Cambridge, die van King’s College en van St John’s College worden wel gezien als de beste jongenskoren ter wereld. Het koor bestaat al vanaf 1670 en zingt voor de hoge stemmen nog altijd met jongens. Deze zeer getalenteerd jonge musici (8 tot 12 jaar), zijn verbonden aan de koorschool en musiceren naast hun lesprogramma dagelijks in het koor en spelen minstens één maar vaak twee of meer muziekinstrumenten. De alt-, tenor- en baspartijen worden gezongen door mannen in de leeftijdscategorie van 18 tot 22 jaar. Voorwaarde is dat zij ook actief een studie volgen aan de universiteit van Cambridge. Het drukke koorprogramma is voor hen overigens geen excuus om lage cijfers te halen: bij onvoldoende academische prestaties moeten zij het koor verlaten.

Strenge eisen dus, maar de kwaliteit is ernaar. De koorperiode blijkt voor iedereen, vooral op latere leeftijd, een belangrijke periode in het jonge leven. Het samen op topniveau presteren, vereisen discipline, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden, levenslessen die men niet snel vergeet. Enkelen zullen later een muzikale carrière kiezen.

Naast de dagelijkse verplichtingen in de College Chapel, zingt het koor jaarlijks concerten over heel de wereld. Het koor heeft ook veel cd’s opgenomen.

Op het programma staat dit jaar uiteraard weer een mooi aanbod aan prachtige Kerst Carols. Twee jonge organisten zullen het prachtige orgel van de kerk bespelen. Het koor staat onder leiding van oud-koorlid Andrew Nethsingha.

De laatste kaarten kunt u bestellen op eventbrite.nl via

http://www.studiumgeneralebreda.nl/2018/08/15/dinsdag-18-december-2018-kerstconcert-van-het-st-johns-college-choir-cambridge-1915-2300/

Meer berichten